I když si Synot liga dopřává reprezentační přestávku, FC Viktoria Plzeň se v neděli 15. listopadu utká v Doosan Areně se Zbrojovkou Brno a to v rámci úvodního utkání osmifinále MOL Cupu. Západočeši mají svému soupeři co vracet, protože na konci října v Brně v ligovém souboji prohráli.

„V Synot lize jsme s nimi nepodali optimální výkon a prohráli, takže víme, že se to nesmí opakovat. Chceme pobavit diváky a nekoukáme na to, že je to dvojzápas. Do poháru chceme dobře vstoupit a zajistit si dobrý výsledek pro odvetu. Co se týká toho, že je to zápas uprostřed reprezentační přestávky, tak je vždy lepší hrát než jen trénovat,“ říká útočník Jan Holenda.

Jan Holenda v letošní sezoně nastupuje na hřiště většinou jako náhradník. Teď se těší, že si užije utkání, do kterého pravděpodobně nastoupí od začátku. „Pro nás, kteří nejsme tolik vytěžovaní, je to takový bonus. Jsme všichni rádi, že si můžeme zahrát,“ doplňuje útočník Viktorie.

V posledních dvou zápasech se navíc urostlý viktorián prosadil i gólově. Branku vstřelil Rapidu Vídeň i Baníku Ostrava. „Cítím se dobře. V Ostravě to nebyl snadný zápas, ale nakonec jsme jasně vyhráli. Nálada je tedy opět dobrá a jsem rád, že jsme se výsledkem aspoň trochu omluvili za nepovedený souboj s Vídní,“ popisuje Holenda.

Při utkání s Brnem bude na střídačce Viktorie chybět hlavní trenér Karel Krejčí, který plní roli asistenta u reprezentace. „Trenéři určitě budou v kontaktu a to, že bude chybět na lavičce, nebude takový problém. I trenérský kádr máme široký, takže věřím tomu, že hlavního kouče zastoupí dobře a kvalitně,“ uzavírá Jan Holenda.