Patnáct výher ze šestnácti zápasů. Viktoria Plzeň zvládla předehrávku jarní části, kdy doma porazila Jablonec 2:0. V posledním duelu před zimní přestávkou Plzeňané díky ztrátě soupeře zvýšili náskok na čele na čtrnáct bodů, s čímž jsou spokojeni i Jan Kopic a Michael Krmenčík.

„Jablonec proti nám hrál bez respektu. Myslím si, že to nám vyhovovalo. Venku je to boj, ale doma chceme vyhrávat každý zápas za každou cenu,“ měl jasno Krmenčík. „Nebylo to lehké utkání, hlavně ze začátku. Věděli jsme, že má Jablonec nebezpečné brejky. Párkrát nám tam utekli, ale postupem času jsme získávali půdu pod nohama. První gól nás uklidnil,“ řekl Jan Kopic.

Viktoriáni mají na čele tabulky obrovský náskok, proto je jasné, že v kabině panuje velká spokojenost. „Ale štve mě, že jsme ztratili dva body v Teplicích. Bylo by hezké, kdybychom vše vyhráli,“ usmíval se plzeňský útočník. „Naproti tomu jsme první, zaslouženě vedeme tabulku a doufáme, že nám to vydrží i do jarní části,“ přál si čtyřiadvacetiletý střelec, který před nedávnem prodloužil s Plzní smlouvu.

Červenomodří tak ukončili podzimní část sezony s patnácti výhrami a jednou remízou. „Nikdy jsem nezažil podzim bez porážky. Náskok je velký, v to jsme ani nedoufali. Před dvěma lety, kdy jsme udělali sérii 16 výher, jsme si říkali, že je to strašně moc a nikdo už to neudělá. Letos jsme se sami málem překonali. Za tak krátkou dobu udělat takovou šňůru je úžasné,“ ukončil Jan Kopic.

Fotogalerie