FC Viktoria Plzeň má před sebou třetí přátelský zápas na herním soustředění na Maltě. V sobotu 6. února se utká s ruským týmem Terek Grozny a pro viktoriány to bude poslední utkání před startem jarní částí Synot ligy.

„Hrají v popředí ruské ligy, takže očekávám těžký zápas. Pokud navíc bude foukat stejný vítr jako v posledních dnech, tak to bude opravdu náročné,“ říká záložník Jan Kovařík. Za Terek Grozny hraje hodně cizinců, v týmu působí například čtveřice hráčů z Brazílie. „Na ty se kouká hezky, oni mají vlohy pro fotbal zkrátka vrozený. Nicméně jsou náchylní na důrazné bránění. Toho bychom měli využít a co nejvíc je napadat,“ zamýšlí se krajní záložník.

Den po utkání se viktoriáni vrátí do Plzně a začne poslední část přípravy na start jarní části Synot ligy. „Ještě na to nemyslím. Na každý zápas se připravuji úplně stejně, je jedno, jestli je to příprava nebo mistrovský zápas. Už se ale na Synot ligu těším, protože to zápasové tempo je úplně jiné. Samozřejmě nejvíc se těším na zápasy v Doosan Areně, protože už je to hodně dlouhá doba, co jsme se s fanoušky viděli. Snad i jim fotbal chyběl a ukáží se nám doma v plné parádě,“ dodává Kovařík.

Herní soustředění na Maltě i kondiční příprava v Turecku splnily svůj účel, hráči už se ale těší psychický odpočinek ve svých domovech. „Máme kratší tréninky se stejnou intenzitou, ale jak už jsme tu dlouho, tak jsme unaveni celkově. Musím uznat, že už se těším domů, dlouho jsme tam nebyli. Trošku načerpáme energii a budeme moct naplno vlétnout do jara,“ uzavírá Jan Kovařík.

Fotogalerie