V neděli 1. listopadu se v Doosan Areně rozehraje v 15 hodin ostře sledovaný zápas 12. kola Synot ligy mezi FC Viktorií Plzeň a AC Spartou Praha. Střetnou se tak aktuálně druhý s prvním týmem tabulky.


„Příprava bude probíhat stejně jako na každý jiný zápas. Několik video rozborů, speciální tréninky. Od jiných soupeřů se to neliší. Nervózní nebudu, spíš až v den utkání, ale jinak se snažím na všechny týmy připravovat stejně,“ říká záložník Jan Kovařík.

Vstupenky na nedělní zápas zmizely z pokladen během několika minut, zájem o utkání je mezi fanoušky obrovský. „Na zápas se těším, ale ještě víc na domácí atmosféru, protože teď jsme opět hráli dvakrát venku. Přijde plný dům, věřím, že budou lidi fandit a my jim chceme dobrým výkonem poděkovat za to jejich povzbuzování,“ zamýšlí se Kovařík.

Viktoria po šesti ligových výhrách v řadě nečekaně prohrála v neděli v Brně, o několik dnů dříve navíc prohrála v Evropské lize s Rapidem Vídeň. „Nálada v kabině by samozřejmě mohla být lepší, kdybychom ty poslední dva zápasy vyhráli. Sezona je dlouhá, ještě můžeme všechno napravit a i v Evropské lize postoupit. Teď ale potřebujeme porazit Spartu a dostat se opět na vítěznou vlnu. V průběhu týdne ještě proběhne velký rozbor posledních zápasů. Chyb jsme dělali hodně, uvidíme, co nám k tomu řeknou trenéři a my si to samozřejmě v kabině také vyříkáme,“ popisuje krajní záložník.

Soupeř Viktorie je v Synot lize na prvním místě a velmi dobře si vede také v základní skupině Evropské ligy. „Mají formu, bodovali v Evropské lize a hrají v pohodě. Když ale předvedeme výkon, na který máme, tak je určitě můžeme porazit. Když se řekne Sparta, tak se mi vybaví David Lafata. To je gólový hráč a na něj si musíme dát velký pozor. K tomu naopak přidat nějaké naše góly a bude to všechno krásné,“ uzavírá Jan Kovařík.