Viktoria Plzeň zvládla vstup do druhé poloviny soutěže vítězstvím nad Příbramí 1:0, když se po pěti minutách pobytu na hřišti trefil hlavou Michael Krmenčík. Trenéru Romanu Pivarníkovi tak skvěle vyšlo střídání.

„Odehráli jsme dobrý zápas s výborným vstupem do něj. Měli jsme krásné akce, ze kterých jsme si vytvářeli šance. Jediné mínus vidím v tom, že jsme nevstřelili víc gólů. Příbram hrála zodpovědný fotbal s rychlým přechodem do ofenzivy. O poločase jsme si říkali, že musíme zůstat trpěliví. Změnili jsme navíc rozestavení, což nám přineslo vedoucí gól,“ rekapituluje Roman Pivarník.

Na hrotu útoku dnes nastoupil od začátku TomᚠPoznar. „Postavit základní sestavu bylo celkem složité. Rozšířilo se nám mužstvo, máme kvalitativně vyrovnané hráče. Tomᚠse nám jevil v koncovce lépe, rozhodli jsme se tedy pro něj. Byla to složitá situace i ohledně ostatních hráčů, protože všichni se připravují poctivě,“ přemýšlí trenér Viktorie.

Pětašedesát minut odehrál proti Příbrami Andreas Ivanschitz. „Nebyli jsme domluveni na nějaké porci minut. Museli jsme ale přejít na rozestavení se dvěma útočníky, takže Andy musel jít ze hřiště. Andreas pracoval na velkém prostoru, zapojil se do kombinace a dostal se do několika šancí,“ říká k nejnovější posile Pivarník.

„Když vyhrajete pět nula, hraje se jednodušeji. Ale v zápase, který vyhrajete jedna nula, a podoba hry se vám líbí, vás posune psychicky dál. Někdy je to lepší,“ uzavírá Roman Pivarník.