Viktoriia poprvé pod vedením trenéra Karla Krejčího prohrála. Na půdě Villarrealu i přes dobrý výkon nenašla odpověď na branku Brazilce Babtistaa a po dvou zápasech ve skupině E zůstávají viktoriáni na třech bodech.

„Je to porážka se vztyčenou hlavou. Soupeř udělal v sestavě dvě změny, jinak hrál ve složení, se kterým je úspěšný v domácí lize. Na začátku zápasu jsme předvedli možná až příliš velký respekt k soupeři. Přežili jsme několik obrovských šancí a postupem času se hra srovnala. Byli jsme schopni vykrývat prostory a dostávat se do zajímavých šancí. Měli jsme i několik standardek, bohužel ale žádná nevedla k výraznému ohrožení branky Villarrealu. Musím říct, že domácí ukázali velkou kvalitu. Drželi dobře míč, což nás stálo hodně sil. Když už jsem začal mít na začátku druhé půle z naší hry dobrý pocit, tak jsme paradoxně dostali gól. Následně, když jsme se nadechovali k závěrečnému tlaku, tak byl vyloučen kapitán Václav Procházka a bylo po zápase,“ hodnotí utkání Krejčí.

Viktoria i přes porážku předvedla v městě aktuálního lídra španělské ligy bojovný výkon. „Musím kluky pochválit. Takto oddřený zápas nám může pomoct do budoucna. Zkušenost s takovým špičkovým klubem nás může posunout dále. Uděláme si z utkání rozbor a vyhodnotíme si ho. Evropská liga pro nás nekončí. Máme před sebou další čtyři zápasy a uděláme vše pro to, abychom se nakonec radovali z postupu,“ říká odhodlaně trenér Viktorie.

Viktoriáni poprvé od příchodu Karla Krejčího do pozice hlavního trenéra prohráli. Série se dnes zastavila na osmi výhrách. „Jednou to přijít muselo. Prohru s takovým soupeřem, jakým Villarreal je, musí člověk přijmout. Věřím, že nás tato porážka nakopne k další sérii vítězství,“ říká Krejčí.

V závěru zápasu šla Viktoria do deseti. Za druhou žlutou kartu se ze hřiště poroučel kapitán Václav Procházka. „Určitě to je velká komplikace. Venca poslední dobou podával dobré výkony. Nyní máme kádr úzký. Snad se nikomu nic nestane. LukᚠHejda a Honza Baránek jsou schopni Vaška nahradit a já věřím, že to zvládnou,“ reaguje trenér.

Viktoria se nyní nachází na druhém místě. Na vedoucí Rapid ztrácí tři body. Právě se soupeřem z Vídně nyní viktoriány čeká klíčový dvojzápas. „Uvidíme, jak se tabulka vyvine. Mám zprávy, že Rapid vyhrál s Minskem, takže nás nyní čeká nesmírně důležitý dvojzápas. Je potřeba ho zvládnout takovým způsobem, abychom měli stále šanci postoupit,“ uzavírá trenér Karel Krejčí. 

Fotogalerie