Hlavní kouč Viktorie Plzeň Zdeněk Bečka byl spokojen se vstupem do utkání, nikoliv však s druhým poločasem. V něm jeho mužstvo velice rychle ztratilo dvoubrankové vedení a nakonec v Jablonci jen remizovalo 2:2.

„Do utkání jsme nevstoupili špatně. Dostali jsme se do vedení krásnou brankou Andyho Ivanschitze, který se pak trefil i podruhé, což nás mělo uklidnit,“ míní hlavní kouč Zdeněk Bečka. „Říkali jsme si, že se tím ale nesmíme nechat ukolébat. Opak se stal pravdou, do druhé půle jsme vstoupili, jakoby se nemohlo nic stát a domácí vyrovnali. Pak jsme začali hrát, ale bohužel už se nám podařilo vyhrát,“ mrzelo trenéra.

Boj o titul se tak Plzni opět zkomplikoval. „Přiznávám, že to je veliká komplikace, chtěli jsme vyhrát. Třeba tenhle bod rozhodne o titulu, ale třeba také ne,“ neháže Bečka flintu do žita. „A jak si to vysvětluji? Těžko říct. Do hlav hráčům nevidíte. Ono to tak bylo již s Duklou, kdy jsme také vedli 2:0, ale soupeř si pak vytvořil šance. Jablonec toho dnes bohužel dokázal využít,“ klopil hlavu trenér Plzně.

V závěru zkusil i riskantní krok v podobě povolání Matúše Kozáčika na rohový kop, nicméně ani to k úspěchu nevedlo. „Kdyby dal gól, tak bychom se tu všichni plácali po ramenou. Bylo to riskantní, to ano... Bohužel to nevyšlo, zkoušeli jsme vše, co šlo,“ vysvětluje Zdeněk Bečka.

Nyní se z remízy musí Viktoria rychle oklepat. „S hráči si to detailně rozebereme. Na podobné situace musíme být psychicky odolní a připravení. V boji o titul zkrátka musíte věřit až do konce,“ upozorňuje kouč.