FC Viktoria Plzeň se v play off Ligy mistrů utká s bulharským Ludogorcem Razgrad. Rozhodl o tom los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu. Úvodní zápas se bude hrát v Sofii ve středu 17. srpna, odveta je na programu v úterý 23. srpna v Doosan Areně.

„Ludogorec jsme nechtěli, ale v této fázi si soupeře nemůžeme vybírat, protože tam nebyl ani jeden snadný soupeř. Je to podobné mužstvo jako Karabach a já doufám, že to pro nás dopadne stejně dobře a postoupíme,“ říká záložník Daniel Kolář. „Dopadlo to takto a já se moc těším na boje o Ligu mistrů. Chceme za každou cenu vyhrát a postoupit, uděláme pro to všechno,“ dodává útočník Michael Krmenčík. „Mají v týmu asi osm Brazilců a další cizince. V předkolech vyřadili Mladost Podgorica a pak Crvenu Zvezdu Bělehrad. Nečeká nás nic snadného, je to jeden z nejt잚ích soupeřů, ale určitě budeme bojovat,“ doplňuje trenér Roman Pivarník.

Úvodní zápas odehraje Viktorie ve středu 17. srpna na hřišti soupeře. „Sami jsme viděli, jak se ty zápasy mohou vyvíjet. Odveta s našimi diváky v zádech by mohla být výhoda, ale jdeme postupně. Takže těžké hodnotit,“ zamýšlí se trenér. „Neberu to jako výhodu. Chceme vyhrávat všechny zápasy a je jedno jestli doma nebo venku. Chceme udělat úspěch a potěšit naše fanoušky,“ říká Krmenčík.

Plzeň se s Ludogorcem už jednou utkala a to v zimní přípravě letošního roku na soustředění v Turecku. „Je to dobrý tým a bude to hodně náročné. Hráli jsme s nimi přátelák, prohráli jsme, ale to byla opravdu pouze příprava,“ popisuje Daniel Kolář.

Pro play off Ligy mistrů už bude Doosan Arena označkována logem Ligy mistrů a před utkáním zahraje oficiální znělka nejslavnější klubové soutěže světa. „Samozřejmě, že se těším, ale chceme ji slyšet častěji a užít si krásně slavnostně oblečený stadion do Ligy mistrů po celý podzim,“ uzavírá Roman Pivarník.