Hráči FC Viktorie Plzeň pokračují v náročném programu posledních týdnů, v pátek 2. října se vrátili ze Španělska, kde hráli utkání Evropské ligy s Villarrealem a už v neděli budou bojovat o další důležité ligové body v Jihlavě.

„Přidáme ještě to cestování, takže je to opravdu rychlé a náročné. My ale máme zkušenosti a věřím, že se dokážeme přeorientovat a v neděli vyhrajeme,“ říká TomᚠHořava. „Teď jsme hráli s Villarrealem a začíná příprava na Jihlavu. Myslím, že budou spíš hrát ze zajištěné obrany, než aby spustili ofenzivní kolotoč,“ dodává TomᚠKučera.

Jedna z letních posila Viktorie – TomᚠKučera – přišel na západ Čech právě z Jihlavy a na souboj s bývalými spoluhráči se těší. „Bude to trochu specifický zápas pro mě, protože jsem odchovanec. Těším se tam, protože teď ani nemám moc čas se jet do Jihlavy podívat, bude to určitě zajímavé,“ popisuje Kučera.

Jihlava se v tabulce Synot ligy krčí na 14. místě tabulky s pouhými pěti body, nicméně v loňské sezoně klub z Vysočiny v domácím prostředí Viktorii porazil a tak musejí být Západočeši maximálně pozorní. „Určitě se můžeme poučit, kolo předtím jsme hráli náročný zápas se Spartou a pak jsme nezvládli Jihlavu. Teď máme za sebou těžký zápas s Villarrealem a musíme se plně soustředit a vlétnout na ně,“ zamýšlí se Hořava. „Moc se jim nedaří, vyměnili trenéra a naposledy dostali čtyři góly od Příbrami. Nicméně teď budou vyhecovaní, protože přijede Plzeň. Nemají co ztratit a budou chtít zopakovat loňskou sezonu, kdy nás porazili. Podají bojovný výkon a pro nás to bude velmi náročné,“ uzavírá TomᚠHořava.