Pět zápasů, pět výher, skóre 11:1. Viktorii se zatím nebývale daří. Dnešní vítězství nad Baníkem Ostrava nastartoval krásnou ranou David Limberský. Společně s Janem Kopicem pak zápas zhodnotili pro klubový web.

První poločas skončil bez branek, ten druhý již ale byl z pohledu domácích jedna báseň. „Měli jsme větší klid na kopačkách, chodili víc do zakončení. Hodně nám pomohl ten první gól, Limba trefil krásně šibenici a nás to uklidnilo,“ soudí Jan Kopic. „První půle nebyla ideální, nicméně posledních 30 minut bylo super. Užili jsme si to, do pohody nás dostal první gól a pak jsme ještě přidali další dva,“ říká David Limberský.

Ten naskočil do ligového zápasu jako náhradník poprvé od listopadu 2013. „Je pravda, že většinou hraju 90 minut nebo jsem na tribuně,“ říká. A po pár minutách přidal krásnou branku: „Jsem sváteční střelec. Sice jsem dal už i hezčí branky, ale tahle byla také krásná,“ má jasno.

V Doosan Areně bylo přes 10 tisíc diváků a atmosféra byla znovu na výborné úrovni. „Byla skvělá, stejně jako výsledek,“ říká Limberský. „Tady je vždycky dobrá atmosféra. Diváci dnes ocenili nᚠvýkon, i fanoušci Baníku přispěli ke skvělé atmosféře,“ chválí Jan Kopic.

Nyní následuje reprezentační přestávka. Jan Kopic ovšem během ní odpočívat nebude, nebo ho trenér Karel Jarolím nominoval do kádru reprezentace. „Těším se, čeká nás krásný zápas s Německem. Bude to zároveň utkání, kde budeme muset něco uhrát,“ uvědomuje si.

Fotogalerie