Do Viktorie Plzeň se vrací kouč Pavel Vrba, který byl na počátku úspěšné éry plzeňského fotbalu. Smlouvu podepsal na tři roky od začátku sezony 2017/2018. Jak on, tak majitel TomᚠPaclík a generální manažer Adolf Šádek byli spokojeni, že došlo k dohodě.

„Jsem strašně rád, že se nám podařilo s Pavlem Vrbou domluvit. Na spolupráci se nesmírně těším, česká nás těžká práce,“ řekl majitel Viktorie TomᚠPaclík. „Chtěl bych navázat na ty výsledky, které Plzeň má. Doufám, že i se mnou bude nadále patřit k nejlepším týmům v lize,“ doplnil sám Pavel Vrba.

Prvním asistentem Pavla Vrby bude zkušený Dušan Fitzel. Brankáře nadále povede Martin Ticháček, v klubu zůstanou i Zdeněk Bečka s Pavlem Horváthem. „Znalost prostředí a lidí okolo fotbalu v Plzni byla rozhodujícím faktorem. Plzeň dlouhodobě potvrzuje svoji kvalitu, klub má nejvyšší cíle a jsem rád, že mě oslovil,“ řekl Vrba. „Klub se dá vždy někam posouvat. Určitě bychom společně opět chtěli zažít účast v Lize mistrů, uděláme pro to maximum,“ dodal kouč.

„Po zbytek sezony jsou ale vedením mužstva pověřeni Zdeněk Bečka s Pavlem Horváthem, na tom se nic nemění. Odpovědnost za výsledky nesou oni,“ zdůraznil znovu generální manažer Adolf Šádek.

Trenér, který naposledy působil v ruské Machačkale, již pomalu začíná i přemýšlet o složení kádru na další ročník. „Nemyslím si, že budeme muset dělat nějaké velké zásahy do týmu. Nebráním se posílení mužstva, ale k velkým změnám není důvod. Česká liga nabírá na kvalitě. O titul určitě bude hrát Sparta, Slavia i my. Výkonnostně šly nahoru i další týmy, jako třeba Dukla Praha, Teplice, Mladá Boleslav,“ míní Pavel Vrba

 

Fotogalerie