Viktorii Plzeň čeká v úterý 28. července první utkání 3. předkola Ligy mistrů na půdě izraelského mistra Maccabi Tel-Aviv. Tým kolem kapitána Davida Limberského tak začne boj o historický třetí postup do nejprestižnější evropské soutěže.

"Víme, že nás nečeká lehký zápas. Jsme ale plni odhodlání a do utkání jdeme s jasným cílem. Získat co nejlepší pozici do odvety a postoupit," vyhlíží střetnutí plzeňský kapitán.

Viktoria dva první ostré zápasy nové sezony zvládla. V Superpoháru porazila Liberec 2:1 a stejným výsledkem si poradila v prvním ligovém kole s pražskou Slavií. "Vstup do sezony se nám podvedl. Získali jsme trofej a vyhráli první ligové kolo, i když to nebylo bez chyb. Teď jsme ale tady a víme, že celá sezona se bude hodnotit až podle úspěchu v pohárech," říká Limberský.

"I u nás v Česku je velké horko. Větší problém vidím ve vlhkosti. Ale i před pár lety jsme tu hráli v podobných podmínkách s Hapoelem a dokázali jsme zvítězit. I tehdy nás čekalo velmi bouřlivé prostředí, místní fanoušci svůj tým ženou jak to jen jde, ale já věřím, že i nyní to dopadne obdobně," vzpomíná levý obránce na tři roky staré utkání.

Viktoria před odletem do Izraele vzala za vděk posunutím utkání prvního kola Synot ligy se Slavií Praha. "Samozřejmě to hraje velkou roli. Čtyři dny mezi zápasy je dostatečný čas na regeneraci. Jsme velmi rádi, že jsme se Slavií mohli hrát o den dříve a získali tak více prostoru na přípravu na zítřejší utkání," kvituje David změny v kalendáři.

Viktoriáni stejně jako uplynulý rok začínají evropskou pou na venkovním hřišti. "Já si nemyslím, že začínat na hřišti soupeře je výhoda. Přesvědčili jsme se o tom minulý rok s Ploještí. Navíc loni jsme byli také ve třetím předkole jako nyní. Nᚠkoeficient je takový, že nᚠvšichni berou za favority. Postupové šance jsou ale podle mě 50/50," uzavírá kapitán David Limberský.

Fotogalerie