Slovenský gólman Matúš Kozáčik vychytal již třinácté čisté konto v sezoně. Velmi dobrými zákroky přispěl k výhře Viktorky nad Duklou Praha. O góly se postarali Petržela s Bakošem, při svých oslavách je věnovali do nebe. Dnešní výhru zkrátka viktoriáni věnovali Františku Rajtoralovi...

„Bylo to velmi emotivní utkání. Rajty byl nᚠkamarád a velmi nás to zasáhlo. Atmosféra byla po celý týden taková zvláštní, ale jsem rád, že jsme pro něj dokázali vyhrát,“ netajil po zápase Patrik Hrošovský. „První poločas jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. V tom druhém už se zápas spíše dohrával. Je dobře, že jsme neinkasovali a zvládli to,“ dodal slovenský záložník.

Jeho krajan v brance byl rovněž rád, že se Viktorii podařilo získat tři body z utkání s nevšední atmosférou. „Jednoznačně jsme rádi, že jsme tímto způsobem uctili jeho památku. Byl to výborný člověk a vždy odváděl maximum, zasloužil si to,“ řekl se slzami v očích. „Zápas to byl těžký. Dukla je kvalitní tým, ale my se přesvědčili, že pokud necháme na hřišti vše, vyhrajeme,“ míní Kozáčik.

V prvním poločase moc práce neměl, v tom druhém si ale zachytal pořádně. „Místo toho, abychom se uklidnili, se hrálo nahoru dolů. Dukla se dostala do šancí, ale naštěstí se jí nepodařilo vstřelit gól,“ má Kozáčik radost z třinácté vychytané nuly v sezoně.

Velmi si viktoriáni pochvalovali i skvělou atmosféru v Doosan Areně. „Fanoušci byli opět fantastičtí, jsem rád, že chodí v takovém počtu. Byli výborní, ještě s tím choreem a vším okolo... Děkujeme!“ vzkazuje brankář Viktorie Plzeň.