FC Viktoria Plzeň má za sebou první ostrý zápas v nové sezoně. V Doosan Areně v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů remizovala s Karabachem FK 0:0. Do odvety si tak Západočeši vezou hratelný výsledek.

„Jsme v poločase a splnili jsme jen jeden úkol, nedostali jsme gól, ale žádný jsme nedali, což určitě není dobře. Nicméně výsledek pro odvetu to není špatný a věřím, že když tam dáme gól, tak postoupíme,“ říká obránce Roman Hubník. „Byl to těžký zápas, Karabach má dobré mužstvo, kterému se těžko dávají góly. Věřím ale, že venku se prosadíme a postoupíme,“ dodává záložník Patrik Hrošovský.

Pro české týmy jsou předkola evropských pohárů před startem domácí ligové sezony hodně náročné, protože do důležitých soubojů jdou rovnou z letní přípravy. „Nebylo to jednoduché, v přípravě jsem odehrál asi zápas a půl a teď jsem šel rovnou do ostrého utkání. Určitě bylo v naší hře plno nepřesností a spousta zkažených zápasů a to nás stálo hodně sil,“ doplňuje Hubník. „Oni už mají za sebou jedno předkolo, ale na to se určitě nebudeme vymlouvat. Už jsme na to zvyklí, a jestli chceme do Ligy mistrů, tak to musíme zvládat,“ říká Hrošovský.

V závěru utkání oslabil Viktorii Baránek, který po druhé žluté obdržel červenou kartu. „Zápas to určitě ovlivnilo, protože my závěry zápasů máme poměrně dobré a soupeře umíme zatlačit. Tím vyloučením jsme se prakticky nedostali k jejich šestnácte, oni dobře kombinovali, pro nás to bylo hrozně těžké a už jsme se na nic nezmohli,“ popisuje Roman Hubník.

Na první utkání nové sezony dorazilo do Doosan Areny více než 10 tisíc fanoušků. „Jsem moc rád, že fanoušci stále chodí. Zvykli jsme si na to a vždy chceme, aby viděli, že na hřišti bojujeme i pro ně. Chci jim poděkovat za další krásnou atmosféru,“ uzavírá Patrik Hrošovský.

Fotogalerie