Kromě „A“ týmu FC Viktorie Plzeň vstoupí o nadcházejícím víkendu do nového ligového ročníku také výběr do jednadvaceti let. Ten za sebou má měsíc náročné přípravy a na úvod Juniorské ligy se v neděli 31. srpna utká od 11 hodin s Vysočinou Jihlava.

„Jihlava je nepříjemný soupeř, oni se svojí mládeží také pracují velmi dobře. Bude to vyrovnaný zápas a myslím, že by to mohlo být i hezké utkání pro fanoušky. Setkají se dva týmy, které vyznávají kombinační fotbal. Nicméně bohužel nepůjdeme do utkání v top sestavě, asi čtyři hráči jsou zranění,“ říká trenér Radek Schweinert.

Letní příprava pro Juniory Viktoria začala 4. července. „Téměř celou dobu jsme byli ve Lhotě u Plzně, kde jsme měli ideální podmínky. Trénovali jsme většinou dvoufázově, využívali jsme i běžecký tunel a posilovnu. Musím říct, že mě přístup kluků potěšil, chci je pochválit, protože mají velkou chu do tréninků. Ten tým je téměř úplně jiný oproti loňskému výběru U21, zůstali jen tři hráči,“ popisuje trenér U21.

Přes týden jednadvacítka trénovala a o víkendech hrála přátelské zápasy. „Hráli jsme většinou s mužskými výběry ze třetí ligy, což je pro nᚠtým velká škola. Výsledkově i herně se nám to povedlo, například Tachov jsme porazili 4:2, utkali jsme se i s Domažlicemi,“ doplňuje Schweinert.

Před vstupem sezony si výběr U21 cíle pro umístění v tabulce nedává, chce bavit své fanoušky atraktivním stylem hry. „Chtěli bychom hrát pohledný fotbal pro fanoušky a k tomu samozřejmě přidat i dobré výsledky. Kdyby se nám povedlo najet na vítěznou vlnu, hned by ta práce s týmem vypadala jinak. Nicméně pro mě jako trenéra je hlavním cílem připravit hráče na dospělý fotbal. Musí být pracovití a houževnatí a hlavně musí chtít makat,“ uzavírá Radek Schweinert.