31. 7. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři na úvod sezony vyhráli na Bohemce, Novák dal hattrick!

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Pondělí 31. 7. 2017, 11:00 / SK Čechie Uhříněves

1. kolo / Pondělí 31. 7. 2017, 11:00
SK Čechie Uhříněves

Bohemians Praha 1905

3:4

(0:3)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

Bohemians Praha 1905

Kouba – Brak (C), Nitrianský, Buchta, Václavík, Hubínek, Urdinov (46. Vrána), Nátr (46. Melíšek), Horizrál (24. Begič), Vacík, Věchtík (85. Buneš).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Pek, Vacovský, Ryška (78. Čihák) – Čermák (46. Suchý), Pavlík – Pfeifer, Mudra, Arzberger (79. Brož) – Novák (C).

statistiky

Branky: 52. Hubínek, 62. Brak, 87. Nitrianský (pen.) – 27. Arzberger, 32. Novák, 36. Novák, 85. Novák, ŽK: Pfeifer, Rozhodčí: Klíma – Melichar, Pospíšil.

Diváci: 100

Juniorský tým pod vedením kouče Jiřího Kohouta vstoupil do sezony tou pravou nohou. Především díky skvělému prvnímu poločasu vyhrál na hřišti Bohemians 1905 4:3, hattrickem se o to postaral Rudolf Novák, branku přidal i TomᚠArzberger.

První poločas Viktorii vyšel na jedničku. Ve 26. minutě se po několika soubojích dostal k balonu TomᚠArzberger a jeho přízemní střela k tyči skončila za zády brankáře Kouby. O pět minut později bylo pro červenomodré ještě veseleji, když na 2:0 technickou ranou navýšil Rudolf Novák. Stejný hráč, jenž měl dnes kapitánskou pásku a nastoupil nezvykle na hrotu, skóroval i čtyři minuty poté. Tentokráte si řekl o míč na hranici šestnáctky a krásnou křížnou střelou dal již na 3:0.

Do druhé půle Bohemians výrazně zvýšili aktivitu, což se projevilo již na jejím začátku. Michal Hubínek skákavou střelou snížil a o devět minut později upravil na rozdíl jediné branky domácí kapitán Vojtěch Brak. Svěřenci trenéra Jiřího Kohouta ale v 85. minutě skórovali počtvrté, hattrick totiž dovršil po samostatném úniku Rudolf Novák, jemuž zápas vyšel náramně. Domácí celek už jen korigoval z pokutového kopu, který proměnil Milan Nitrianský.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „První poločas se nám nebývale vydařil. Vyhráli jsme ho 3:0, těžko lze klukům něco vyčítat. V tom druhém nechci říkat, že jsme přestali hrát, ale Bohemka prostřídala sestavu a dala vše dopředu. Brzy snížila na 1:3, poté přidala ještě další branku a začalo to být takové kdo s koho. Soupeř samozřejmě ožil, naštěstí jsme ale přidali čtvrtý gól a domácí už jen snížili z penalty. Byla to divoká přestřelka o dvou rozdílných poločasech. Nadstandardně se dnes dařilo Rudovi Novákovi, který nastoupil neobvykle na pozici hrotového útočníka a vstřelil hattrick.“