15. 10. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři remizovali se Spartou, nastoupili Živulič s Kovaříkem

FC Viktoria Plzeň

11. kolo / Neděle 15. 10. 2017, 11:00 / Luční

11. kolo / Neděle 15. 10. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:1

(0:1)

AC Sparta Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Vacovský, Novák (C), Kovařík – K. Pavlík – Skála (46. Kulhánek), Vais, Živulič, Arzberger (90. Ryška) – Sedláček (73. Mudra).

AC Sparta Praha

Bačkovský – J. Pavlík, Březina, Karavajev, Sváta, Mareček, Frýdek, Traore (90. Balvín), Juliš, Matoušek (C) (75. Dao), Novotný (58. Špaček).

statistiky

Branky: 72. Novák – 2. Mareček, ŽK: Novák, Sváček – Novotný, J. Pavlík, Rozhodčí: Houdek – Kubr, Pečenka.

Diváci: 200

V nedělní dopoledne došlo v Luční ulici k předehře večerního souboje A-týmů mezi Plzní a Spartou. Pražané, posíleni například o Karavajeva, Frýdka či Juliše se na hřišti Viktorie ujali vedení, nicméně domácí celek, za který nastoupili i Kovařík s Živuličem, v 72. minutě dokázal vyrovnat na konečných 1:1.

Hostující tým se v Luční ulici bleskově ujal vedení 1:0. Po přihrávce z pravého křídla se do míče opřel Daniel Mareček, jehož podařená rána skončila za zády Dominika Sváčka. O čtvrt hodiny později si Pražané vytvořili další nadějnou příležitost, ovšem Traore poslal balon mimo branku. Viktoriáni se snažili hrozit z rychlých brejků, obrana Sparty byla ale dobře zorganizovaná. V závěru se ještě do dobré šance dostal útočník LukᚠJuliš, naštěstí pro domácí bylo jeho zakončení nepřesné.

Do druhého poločasu vstoupili sparané aktivněji. V 55. minutě byli blízko druhé branky, ale nadvakrát na brankové čáře zastavil míč Jan Kovařík. Od té doby domácí celek převzal iniciativu hry a byl lepším týmem. Po zásluze tak přišlo vyrovnání, když po centru Kovaříka z rohu skóroval skvělou hlavičkou kapitán Rudolf Novák. Plzeň navíc byla blízko obratu, ale šance Arzbergera v 77. minutě skončila střelou nad bránu. Zápas tak skončil spravedlivou remízou 1:1.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Od nějaké 65. minuty jsme měli více ze hry. Je škoda, že jsme to neotočili, ale remíza podle mě odpovídá průběhu zápasu. Pro mladé kluky to byl dobrý zápas, zahrálo si hodně kluků z áčka na obou stranách. Obecně šlo o dobré utkání, ale mrzí mě první půle, kde jsme byli pasivní, ztráceli jsme a až příliš hráli vrchem. V kabině jsme si pak něco řekli a ve druhé půli už jsme si vytvářeli i šance.“