3. 11. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři v Liberci dlouho vedli, nakonec si domů odvezli bod za remízu

FC Viktoria Plzeň

15. kolo / Neděle 1. 11. 2015, 13:00 /

15. kolo / Neděle 1. 11. 2015, 13:00

FC Slovan Liberec

3:3

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Slovan Liberec

Hroššo - Mudra, Šustr, Sackey (62. Chlumecký), Knejzlík - Bláha (34. Cal), Soungole (78. Barac) - Kerbr, Sýkora, Krejčí (55. Tabeira) - Machuča (55. Kaiser).

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Kule (76. Ruml), Doležal, Piroch, Provod, Boček, Kyndl (87. Pavlík), Brožík, Čihák, Glazer, Vůch

statistiky

Branky: 40. Kerbr (pen.), 69. Knejzlík, 81. Brožík (vl.) – 4. Kyndl, 17. Vůch (pen.), 49. Brožík ŽK: Knejzlík – Kyndl Rozhodčí: Zadinová – Blažej, Vlček

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let se v rámci 15. kola Juniorské ligy utkal se Slovanem Liberec. Svěřenci trenéra Kohouta sice v utkání dlouho vedli, ale po divoké přestřelce si z horké liberecké půdy nakonec odvezli bod za remízu 3:3.

Za Liberec nastoupilo několik posil z „A“ týmu Slovanu a domácí hned od začátku diktovali tempo utkání. Liberecká juniorka posílená o několik opor z A-týmu začala hned od začátku aktivně a diktovala tempo utkání. Nicméně ve 4. minutě se do první šance dostali viktoriáni a hned se radovali z gólu. Centr z pravé strany přistál až na hlavě Matěje Kyndla, který z bezprostřední blízkosti otevřel skóre utkání.

Slovan se snažil dál útočit a pokračoval v tlasku. Hosté se jen sporadicky podívali na útočnou polovinu, ale když už se před brankou Slovanu usídlili, stálo to za to. Po Šustrově faulu kopal v sedmnácté minutě Egon Vůch pokutový kop, který s ledovým klidem proměnil a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Severočeši si na první branku museli počkat až do závěru první půle. Hostující Boček totiž fauloval ve vápně Machuču a penalta se tak kopala i na druhé straně. Balon si na penaltový puntík postavil ve čtyřicáté minutě Milan Kerbr, který uklidil balon přesně k tyči a po zásluze snížil na rozdíl jediné branky.

Liberečtí mladíci do druhého poločasu vlétli s velkým elánem a hnali se za vyrovnáním, jenže gól dal paradoxně znovu soupeř. Ve čtyřicáté deváté minutě neuhlídala liberecká obrana Denise Brožíka a ten svoji přesnou hlavičku přetavil ve třetí plzeňský zásah. Slovan se poté nemohl dlouho prosadit a dostat se do nějaké gólové šance. Ta přišla až v šedesáté deváté minutě, kdy Sýkora zahrál parádní rohový kop. Ten doputoval přesně do míst, kam si naběhl Knejzlík, který jej v poklidu uklidil do sítě.

Třináct minut před koncem mohl opět vrátit dvoubrankové vedení na stanu Viktorie Egon Vůch, ale druhou penaltu už proměnit nedokázal. Plzeň neproměněnou penaltou, která by ji zřejmě už definitivně zajistila vítězství, liberecké hráče nabudila. Tabeira při svém centru od brankové čáry trefil hostující Denise Brožíka, od kterého se balon odrazil do vlastní sítě a bylo srovnáno, 3:3.