Přípravu na jarní část sezóny nezahájil pouze první tým Viktorie Plzeň. V plném proudu je tréninkový proces juniorů, kteří porazili v prvním přípravném zápase třetiligový Tachov 6:2.

„Po týdenní přípravě, ve které bylo naším cílem především nabrat fyzickou kondici, jsme odehráli víceméně slušné utkání, po kterém v našem týmu převládají pozitiva. Prvním pozitivem je přístup k zápasu. Všichni hráči ukázali, že i ze zátěže umí odehrát kvalitní zápas a prosadit se. Dalším pozitivem je množství vypracovaných šancí a vstřelení šesti hezkých gólů. Drobnou kaňkou je fakt, kdy se hráči při vedení o tři branky snažili gólové příležitosti vyšperkovat přihrávkou navíc ve chvíli, kdy mohli skórovat. Naším cílem je z každé šance vstřelit branku,“ říká k prvnímu přípravnému utkání trenér František Ševinský.

„Jako negativum vidím dvě obdržené branky po individuálních chybách. Po hráčích chceme, aby rozehrávali míče do kombinace i za cenu určitého rizika. I s přihlédnutím k tomu, že jsme do utkání šli z plné fyzické přípravy, lze přimhouřit oči,“ dodává Ševinský.

FC Viktoria Plzeň U21 – FK Tachov 6:2 (3:1)

Branky: 7. Boček, 31. Glazer, 34. Provod, 55. Sedláček, 70. Černý, 89. Černý - 40. Vaněček (pen.), 54. Vaněček (pen.)
FC Viktoria Plzeň: Šiman – Glazer (46. Sedláček), Piroch, Brožík, Mlynařík (46. Petr) – Boček (46. Hradecký), Průcha, Ruml, Doležal (46. Kindl), Provod (46. Hrdlička) – Mohammed (46. Černý)


Plán zimní přípravy juniorského týmu:
SO 16.1. 11:00 FC Viktoria Plzeň - 1. FC Karlovy Vary - muži Luční - UMT
ÚT - SO 26.-30.1 Soustředění v Písku
ČT 28.1. 18:00 FC Viktoria Plzeň - FC MAS Táborsko B - muži   Písek - UMT
SO 23.1. 11:00 FC Viktoria Plzeň - SK ZČE Plzeň - muži Luční - UMT
SO 6.2. 11:00 FC Viktoria Plzeň - Jiskra Domažlice - muži Luční - UMT