Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let má za sebou druhý přátelský zápas v rámci zimní přípravy. Svěřenci trenéra Františka Ševinského před vlastními fanoušky porazili Karlovy Vary 3:1.

„Připsali jsme si druhé vítězství, které nás samozřejmě těší. Byli jsme po celý zápas lepším a fotbalovějším týmem než Karlovy Vary. Hosté přijeli s hlubokým obranným blokem, který se nám špatně překonával. Naštěstí se nám to třikrát podařilo a udělali jen jednu chybu, po které jsme inkasovali,“ hodnotí utkání trenér Ševinský.

Viktoriáni sice Karlovy Vary přehráli, ale trenér s předvedeným výkonem svých hráčů úplně nadšený nebyl. „Největší negativum zápasu je to, jakou hru jsme předváděli. Hráli jsme pohodlně, pomalu a dlouho nám trvalo, než jsme dostali míč pod kontrolu. Chyběly náběhy, doplňování krajních a bránicích hráčů,“ zamýšlí se kouč.

Junioři Viktorie jsou v plné kondiční přípravě a trenér tak herní nedostatky dokáže pochopit. „I když jsme neodehráli pohledný zápas, tak klukům nemůžeme upřít snahu. Nicméně viděli jsme naše nedostatky a je zapotřebí na nich pracovat. Teď nám graduje hrubá příprava, v sobotu hrajeme další zápas a příští týden nás čeká soustředění v Písku. Tam budeme mít kluky neustále u sebe a budeme pilovat herní činnosti,“ doplňuje František Ševinský.

FC Viktoria Plzeň – 1. FC Karlovy Vary – muži 3:1

Branky Viktorie: Hradecký, Černý, Průcha
Sestava: Šiman – Mlynařík, Piroch (46. Kule), Brožík, Petr – Boček (46. Průcha), Hradecký, Ruml (46. Provod), Hrdlička, Doležal (46. Kyndl) - Černý

Plán zimní přípravy juniorského týmu:

ÚT - SO 26.-30.1 Soustředění v Písku
ČT 28.1. 18:00 FC Viktoria Plzeň - FC MAS Táborsko B - muži Písek - UMT
SO 23.1. 11:00 FC Viktoria Plzeň - SK ZČE Plzeň - muži Luční - UMT
SO 6.2. 11:00 FC Viktoria Plzeň - Jiskra Domažlice - muži Luční - UMT

Fotogalerie