14. 8. 2017    Juniorka - reportáž

Junioři válí! Zvládli i třetí zápas, v Jablonci vyhráli 5:2

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Pondělí 14. 8. 2017, 15:00 / Areál Břízky

3. kolo / Pondělí 14. 8. 2017, 15:00
Areál Břízky

FK Jablonec

2:5

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Jablonec

Richter – Jankovič, Breda, Krištof (67. Kozák), Pleštil (88. Vitkovič), Hlůže, Schön, Haitl, Zezulka (30. Díl), Kubista, Houser (C).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Pek, Vacovský, Ryška – Čermák (60. Suchý), Pavlík – Vais (75. Pihrt), Mudra (46. Vilček), Arzberger – Novák (C).

statistiky

Branky: 43. Pleštil, 46. Díl – 8. Vais, 37. Arzberger, 57. Novák, 70. Arzberger, 73. Arzberger, Rozhodčí: Matějček – Vitner, Kříž.

Diváci: 100

Vstup do sezony nemohl být lepší. Juniorka pod vedením Jiřího Kohouta vyhrála i třetí utkání sezony, když si z Jablonce veze tři body po výsledku 5:2. Velkou měrou se na tom podílel TomᚠArzberger, který dal hattrick.

Hned v sedmé minutě měl dobrou šanci Rudolf Novák, ale jeho oblouček skončil na tyči jablonecké brány. O minutu později se již viktoriáni radovali po gólu Jonáše Vaise, který překonal Richtera střelou na přední tyč. Jablonec zkusil vyrovnat ve 20. minutě, jenomže Bredovu ránu vyrazil Dominik Sváček na roh. Na druhé straně pak dobře zasáhl brankář Richter proti šanci Nováka, ve 37. minutě již ale nestačil na dorážku Tomáše Arzbergera, který tak navýšil na 2:0. Domácí celek snížil těsně před půlí zásluhou Dominika Pleštila.

Vstup do druhé půle lépe vyšel Jablonci, ihned v jejím úvodu skóroval Jan Díl. 11 minut poté si ale viktoriáni vzali své vedení zpátky, když se po centru Kadara prosadil Rudolf Novák. Ještě veseleji pro západočeský celek bylo v 70. minutě, kdy TomᚠArzberger přidal svou druhou branku. Jablonečtí nevyužili dvě dobré šance a červenomodří trestali. Hattrick dovršil po úniku na branku Arzberger, jenž tak upravil na konečných 5:2. V závěru mohl přidat ještě čtvrtý gól a šestý svého celku, jenomže jeho pokus z brankové čáry vykopl Kubista.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Znovu jsme dobře vstoupili do zápasu, hned v úvodu jsme trefili tyč a po chvilce se ujali vedení. Jablonecké zlobil hlavně Novák, měl hodně šancí. První půle nám vyšla dobře, akorát jsme v závěru zbytečně chybovali a domácí gólem do šatny snížili. Stejně jsme začali i druhý poločas a Jablonec srovnal. Trochu nám trvalo, než jsme se z toho oklepali, ale poslední půlhodinu jsme už ovládli. Bylo to hodně běhavé utkání. Zatím je naše ofenziva velice kvalitní, dáváme hodně gólů, musíme jen zapracovat na defenzivě.“