11. 4. 2016    Juniorka - reportáž

Junioři vyhráli šestý domácí zápas v řadě, Jihlavu porazili 1:0

FC Viktoria Plzeň

27. kolo / Neděle 10. 4. 2016, 12:00 /

27. kolo / Neděle 10. 4. 2016, 12:00

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Vysočina Jihlava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Juraši – Petr (35. Skála), Doležal, Piroch, Sedláček, Boček (75. Novák), Provod, Kule, Končal, Brožík, Glazer

FC Vysočina Jihlava

Kolář – Kriegsmann, Duba (78. Fiala), Štěpánek, Demeter, Maruš, Mlakič, Batioja, Kryštůfek, Rychetník (58. Vitásek), Fulnek (70. Šerý)

statistiky

Branky: 55. Končal. ŽK: Kriegsmann, Demeter, Maruš, Kryštůfek (JIH) Rozhodčí: Vlasjuk – Mokrusch, Hrabovský

Diváci: 0

Výběr FC Viktorie Plzeň do jednadvaceti let se v rámci Juniorské ligy utkal v Luční ulici s Vysočinou Jihlava. Svěřenci trenéra Františka Ševinského po vyrovnaném boji nakonec brali všechny body, když výhru 1:0 zařídil svoji trefou Jan Končal.

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří se už v sedmé minutě dostali do velké příležitosti ke skórování, ve které se ocitl Štěpán Maruš. V brejku se snažil překvapit domácího gólmana, ale nakonec míč skončil pouze na boční síti. Po sérii akcí na obou stranách se do další výrazné šance dostali také viktoriáni v sedmadvacáté minutě. Provodova rána ale pouze orazítkovala břevno jihlavské svatyně.

O dvě minuty později byla v akci znovu hostující brána. Střela Plzně skončila na tyči a ani dorážka jednoho z domácích neskončila v síti. Brankář Kolář ji dokázal vytěsnit mimo. Sérii útoků vystřídal poté zase kontr hostů, Demeter však svým projektilem na Jurašiho nevyzrál. Nakonec se ani jeden z týmů do konce první půle nedokázal prosadit a do kabin tak šly oba celky za stavu 0:0.

Úvod druhého nabídl dvě obrovské šance. Tu první zahodil Maruš, který šel úplně sám na plzeňského brankáře, dokázal ho obejít, ale následnou střelu z deseti metrů nedokázal poslat do prázdné branky.

Na opačném konci hřiště pak zmařil svou šanci také před prázdnou svatyní domácí Jan Končal. Na úvodní branku zápasu se tak stále muselo dále čekat. Nakonec se to povedlo v pětapadesáté minutě, kdy svou předchozí minelu odčinil Jan Končal, jenž svůj průnik dokázal přetavit ve vedoucí branku.

Hosté poté museli otevřít hru a dostali se do několika dalších ohrožení před domácí brankou, ale Juraši dokázal vždy svůj tým podržet. V samotném závěru utkání pak měla Jihlava možnost srovnat nepříznivý stav, když měla k dispozici standardní situaci. Do vápna dokonce přiběhl také brankář Vysočiny Kolář, ale ani on svému celku nepomohl. Plzeň si tak dokázala pohlídat nejtěsnější možný náskok a na svém hřišti brala plný počet bodů.

hodnocení trenéra

„Jihlava podala kvalitní výkon, byla více fotbalovějším týmem, to musíme uznat. My jsme chtěli navázat na ty předešlé výkony se Slavií a na Baníku, kde se nám dařilo fotbalově, ale někdy to tak bohužel vyjde, že na tom nejste úplně kvalitně. Je to také o tom, co vám soupeř dovolí. Představovali jsme si trochu jiný výkon, ale někdy to je tak, že výhry srdíčkem jsou cennější, než když třeba někoho přejedeme,“ hodnotí utkání trenér Viktorie František Ševinský.