O víkendu pokračovala příprava mládežnických celků Viktorie Plzeň. Junioři po návratu ze soustředění porazili Klatovy 4:1, sedmnáctka pak v Písku vysoko porazila devatenáctku domácího celku Dorost U16 se představil v Německu. Čtrnáctka na turnaji v německém Ergoldingu neuspěla, o rok mladší kategorie svůj turnaj v Hořovicích naprosto ovládla.

Přátelské zápasy
FCVP U21 – Klatovy 4:1 (Vilček, Suchý, Pinc, Pihrt)
Písek U19 – FCVP U17 1:6 (Kotěšovec 2, Valeš 2, Kuhajda, Popovič)

Šestnáctka odehrála dva zápasy v Německu ve formátu 2x30 minut. V prvním utkání podlehla domácímu Lipsku. „Šlo o velice kvalitního soupeře. V úvodu jsme působili zakřiknutě a soupeř nás přehrával. Postupem času jsme se dostávali více do hry a měli i šance, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř dokázal naše chyby efektivně trestat,“ mrzelo kouče Ondřeje Šimla.

Ve druhém zápase pak proti o rok starším hráčům Magdeburgu už vstřelila dvě branky, přesto ale prohrála. „Utkání bylo více vyrovnané. Co se týče výsledku, myslím si, že tenhle zápas jsme mohli lépe zvládnout,“ myslel si trenér Viktorie U16, který shodou okolností nastoupil proti áčku Plzně za Mladotice při včerejším projektu Kopeme za fotbal.

Lipsko U16 – FCVP U16 3:0
Sestava: Drda – Petržílka, Kolerus, Jílek, Vrba – Novický, Krátký (30. Tesař) – Renza (45. Mertl), Pešek (45. Brýla), Královec (30. Kortan) – Patrovský.

Magdeburg U17 – FCVP U16 3:2 (Krátký 2)
Sestava: Šulc – Rybář, Řezníček, Jílek (30. Petržílka), Mertl – Novický (30. Patrovský, 45. Kolerus), Tesař – Renza (30. Pešek), Brýla, Kortan – Krátký.

Turnaj U14 v Ergoldingu
Na turnaji v Německu se viktoriánům příliš nedařilo, skončili poslední. „Celkově tak hodnotíme naše vystoupení jako nepovedené, ale na druhou stranu jsme rádi, že jsme tuto akci mohli absolvovat a sbírat cenné zkušenosti,“ říká trenér Štěpán Havránek.

Kouč následně zhodnotil všechny zápasy: „V úvodním utkání proti domácímu celku jsme měli aktivní vstup plný napadání, nabíhání a dobrého přepínání mezi útokem a obranou. V průběhu času se tyto atributy ale vytratily a soupeř nás trestal. V dalším zápase jsme podali nejhorší výkon na turnaji, byli jsme nervózní. Proti Regensburgu pak kluci ukázali, že fotbal hrát umějí, a to i přes prohru – byli jsme aktivní a měli dost šancí, bohužel chyběla efektivita.“

„Proti FSV Frankfurt se z naší strany jednalo o nejlepší výkon na turnaji. Soupeře jsme přehráli, ale od vítězství jsme byli kousek. V posledním utkání jsme narazili na druhý domácí celek, zápas byl otevřený, hrálo se nahoru dolů a několikrát se měnilo skóre. Na konci ale rozhodl dvěma rychlými góly silově dobře vybavený útočník soupeře.“

„Tímto turnajem jsme ukončili tzv. halovou sezonu. Ukázala nám herní nedostatky, na které se v tréninku zaměříme. Také ale ukázala zdravé jádro mužstva, to je potřeba udržet a nadále rozvíjet. Závěrem bychom chtěli poděkovat rodičům, kteří nám vypomohli s dopravou týmu,“ zakončuje své hodnocení Štěpán Havránek.

Výsledky zápasů:
FCVP – Ergolding červení 1:3 (I. Vonásek)
FCVP – Wacker Burghausen 0:1
FCVP – Jahn Regensburg 0:1
FCVP – FSV Frankfurt 2:2 (Doubek, J. Vonásek)
o 9. místo: FCVP – Ergolding bílí 4:5 (D. Keltyčka 2, Kamenský, T. Keltyčka)

Konečné pořadí: 1. Rapid Vídeň, 2. Jahn Regensburg, 3. FSV Frankfurt, 4. Ergolding červení, 5. Unterhaching, 6. Erzgebirge Aue, 7. Wacker Burghausen, 8. Stuttgart Kickers, 9. Ergolding bílí, 10. Viktoria Plzeň.
Sestava: Daněk, Kunesch – T. Keltyčka, Vinš, Kamenský, Doubek, I. Vonásek, Rajtmajer, Falout, J. Vonásek, Secký, D. Keltyčka.

Turnaj U13 v Hořovicích
Kategorie U13 absolvovala turnaj v Hořovicích a po suverénních výsledcích ho ovládla. Navíc hráč Pavel Hašek byl vyhlášen nejlepším střelcem se 16 brankami. „Na turnaji jsme odehráli pět utkání, které jsme výsledkově i herně ovládli. Zaměřili jsme se především na plnění herních úkolů, které se ve velké většině dařilo klukům plnit. U kluků je znatelný posun především v dovednosti použití dlouhé přihrávky, kterou již dokáží efektivně využít v utkání, což nás samozřejmě těší,“ zhodnotil vystoupení trenér Martin Vísner.

Výsledky zápasů:
FCVP – Hořovicko B 15:1
FCVP – Hřebeč 10:0
FCVP – Hořovicko A 17:0
FCVP – Baník Stříbro 12:0
FCVP – Spartak Žebrák 10:0

Sestava: Haas, Gaszczyk, Hašek, Si. Horváth, Se. Horváth, Krištofovič, Kulišan, Trojan, Vilímek.