Viktoria Plzeň nenechala nikoho v neděli 24. dubna na pochybách, že v současnosti není v Synot lize lepšího týmu. V přímém souboji se Spartou Praha viktoriáni uspěli a rázně odmítly spekulace o dramatickém závěru ligy.

Trenér Karel Krejčí byl po zápase z výkonu svého celku nadšený. „Jsem moc spokojený, protože jsme zvládli důležitý zápas a udělali velký krok k titulu. Mužstvo dnes působilo kompaktně. Za týmový výkon jsme se v závěru odměnili dvěma brankami,“ hodnotí v krátkosti plzeňský kouč. „Kluky chci strašně pochválit, dnes se vydali ze všech sil a byli po právu odměněni. Fanoušci nám vytvořili skvělou kulisu a i za ně jsem rád, protože jsme s nimi mohli oslavit po zápase další tři body,“ dodává Krejčí.

Skóre otevřel z pokutového kopu Ondřej Vaněk. „Myslím, že volba Ondry Vaňka byla šastná. Proměnili jsme penaltu v pravou chvíli, protože neproměnit ji, když vedeme o dva nebo o tři góly, tolik nemrzí. Tentokrát to bylo za nerozhodného stavu a vedoucí gól, kterého jsme dosáhli, nám v dalším průběhu hodně pomohl,“ těší Karla Krejčího.

Trenér Viktorie měl při střídání šastnou ruku, když v 78. minutě poslal na hřiště Michaela Krmenčíka, který dvěma brankami potvrdil vítězný vývoj zápasu. „Jsem rád, že se dal Michael po zranění do kupy. Sám jsem byl spíš negativní, ale musím pochválit nᚠlékařský tým a fyzioterapeuty, kteří na něm neustále pracovali. Krmenčík je profesionál, pracoval na sobě a dnes to zůročil. Týmu hodně pomohl,“ chválí mladého útočníka plzeňský lodivod.

Od začátku zápasu nastoupil druhý rekonvalescent Michal Ďuriš. „V průběhu týdne začal Michal trénovat s týmem, pro jehož zařazení do základu jsem se rozhodl až den před zápasem,“ komentuje Krejčí, který na kraj obrany nasadil středního obránce Romana Hubníka. „Co se týče Hubníka, toto řešení jsem měl v hlavě hned poté, co se vykartoval Aleš Matějů. Myslím, že všichni tři stopeři odvádějí v probíhající sezóně skvělé výkony, proto jsem se rozhodl dát prostor na kraji obrany Hubníkovi. Víme, že Krejčí hraje na levé straně ve skvělé formě. Jsem rád, že se nám ho povedlo takto eliminovat,“ prozrazuje své záměry trenér Viktorie.

K zisku mistrovského titulu chybí Viktorii získat ve zbývajících čtyřech utkáních jediný bod. „Dokud nebude nic jisté, je potřeba se koncentrovat. Nechceme, aby došlo k nějakému podcenění. Nadále chceme být úspěšní a vyhrávat maximum utkání,“ zůstává pozorný Karel Krejčí, jenž s Viktorií vyhrál už patnáctý ligový zápas v řadě a vyrovnal tak historickou sérii Synot ligy. „Kdyby mi někdo řekl, že vyhraju patnáct utkání v řadě, tak bych mu asi nevěřil. S Ostravou samozřejmě budeme chtít tuhle sérii prodloužit,“ vyhlíží nejbližší utkání první muž plzeňské střídačky.

Fotogalerie