Karta Viktorie Plzeň, se kterou si fanoušci úřadujících mistrů mohou zajistit spoustu slev u klubových partnerů, se potkala s velkým úspěchem. V minulém týdnu byl na pobočce ČSOB v Tachově objednán již jubilejní tisící kus. Držitelem nového klubového produktu se stal pan Kozák, který si pro dárek v podobě dresu Viktorie zašel přímo do Doosan Areny. Příjemné povídání v doprovodu jeho manželky a dcery se samozřejmě točilo především kolem Viktorie.

Jak dlouho již fandíte Viktorii?

Od nepaměti. Tachov je tradičně plzeňský, ačkoliv pár sparanů nebo slávistů se samozřejmě i v mém okolí najde. O to větší mám radost, že v posledních letech máme výrazně sportovně navrch. 

Pracujete v Německu. Je také tam Viktoria známou sportovní značkou?

Bezesporu. Působím v Bavorsku, takže hodně pomohly vzájemné duely s Bayernem. Ačkoliv jsme oba vzájemné duely prohráli, Viktorku si Němci zapamatovali. Mnoho z nich navíc vyrazilo na zápas do Plzně, kterou teď už vnímají nejen jako město piva.



Vyslechl jste si po zmíněných porážkách hodně jízlivých poznámek od kolegů z řad mnichovských fanoušků?


Pár narážek samozřejmě proběhlo, moje náklonnost Viktorii je v mém okolí známá. Nicméně nebylo to za hranou. Němci jsou sportovní národ a uznali, že především ve druhém zápase jsme Bayern potrápili. 

Jaká je obecně sportovní kultura u našich západních sousedů?

Výjimečná. Fandí celé rodiny, na fotbal, házenou, ale i hokej vyrážejí Němci v obrovských počtech. Je to bezesporu společenská událost. Jsem rád a zároveň pyšný na to, že podobný přerod vidím v posledních letech také v Plzni. Na tribunách je k vidění spousta žen, dětí, nespočet šál nebo klubových dresů. Věřím, že mladá generace již bude sport vnímat podobně, jako je tomu právě v Bavorsku. 

Jak často se osobě dostanete na stadion? 

Bohužel zdaleka ne tak často, jak bych si představoval. Jsem hodně vázán prací, volný čas se snažím věnovat také rodině. Nicméně alespoň na dálku sleduji každý zápas. 

Jaký jste fanoušek?

Normální, řekl bych. (Do rozhovoru se smíchem vstupuje dcera Pavla: Žije tím. Nevydrží chvilku v klidu, nohy mu hrají, jako by byl sám na hřišti. A samozřejmě všechno hlasitě komentuje…)

Na jaký viktoriánský zápas nejraději vzpomínáte?

Těch zápasů je hodně. Z poslední doby samozřejmě souboje se Spartou, bitvy o postup do Ligy mistrů. Asi nejvíce mám v paměti souboj v Manchesteru. Ačkoliv jsme prohráli, kluci odvedli skvělý výkon. Ukázali, že není třeba se bát ani silnějšího soupeře. 

A jaký zápas byste si jako fanoušek Viktorie rád užil?

S Bayernem Mnichov. Ačkoliv jsme již s tímto týmem hráli, nemohl jsem být přímo na stadionu. Takže sen vidět Viktorku proti Mnichovu na vlastní oči pořád splněný nemám. 

Jste držitelem jubilejní tisící karty FC Viktorie Plzeň. Co vás k jejímu pořízení vedlo?

Chtěl jsem změnit banku a vybíral si z nabídek. Když jsem si přečetl o možnosti pořídit si kartu Viktorie, nebylo o čem přemýšlet. Podmínky ČSOB jsou skvělé, těším se na využití slev. Ale přiznávám, že základním motivem bylo právě spojení s klubem. 

Už máte vybráno, jakou slevu uplatníte jako první?

Koukal jsem, že platí také do vyhlášených plzeňských hospod, to by mohl být hezký start. Ale upřímně jsem o tomto ještě nepřemýšlel. Nabídka je široká a určitě kartu hojně využiji. A věřím, že si s ní koupím ve fanshopu také šálu ke společnému duelu s Bayernem v Lize mistrů.


Veškeré informace o kartě, slevách i podmínkách jejího získání najdou fanoušci na zde.


Fotogalerie