Matúš Kozáčik má na svém kontě 199 ligových startů, z toho 127 v dresu Viktorie Plzeň. Pakliže se nestane nic nepředpokládaného a slovenský reprezentační brankář nastoupí i na půdě Bohemians, bude to pro něj ligový zápas s pořadovým číslem 200. Myšlenky se ale upínají pouze k důležitosti duelu.

„Samozřejmě mě těší, že jsem se dostal k tomuto číslu. Věřím, že těch zápasů bude víc, ale nějak zvl᚝ to nevnímám,“ soustředí se Matúš Kozáčik na zápas. „Bude to těžké, na Bohemce je takové specifické prostředí a divácká podpora je tam velká. Nečekám nic jednoduchého,“ uvědomuje si.

S tím souhlasí i záložník Jan Kopic. „Už jen z toho důvodu, že se ten zápas odložil, to bude vyhecované. Navíc Bohemians trénuje pan Koubek, který ještě nedávno byl koučem v Plzni. Bohemku tak dobře nachystá a my se s tím budeme muset vypořádat,“ říká.

Program mají viktoriáni náročný. S Libercem hráli v sobotu, dohrávka s Bohemkou je čeká ve středu a v neděli zápas v Karviné. Během osmi dnů jsou na programu tři zápasy, z evropských pohárů jsou ale hráči na „anglické týdny“ zvyklí. „Když člověka nic nebolí, tak je to v pohodě,“ říká Kopic. „Tři dny na regeneraci jsou dostatečné, někdy je to i lepší, než čekat celý týden na zápas,“ dodává.

V prvním vzájemném utkání se na podzim zrodila remíza 1:1. Skóre zápasu tehdy otevíral právě Kopic. „Pamatuju si to, v tu dobu se nám moc nedařilo, ale pak jsme se zvedli,“ vzpomíná si na duel Jan Kopic. „Byl to nepříjemný soupeř, výborně připravený. My jsme v tom období také hráli předkola Ligy mistrů, takže to bylo náročné. Bohemka nás hodně potrápila a vzala nám body, nyní věřím, že se na ně výborně připravíme my,“ pravil odhodlaně Kozáčik Matúš Kozáčik.