Viktoria Plzeň má před sebou poslední utkání rakouského soustředění, které se oproti původním předpokladům odehraje v 16:00 hodin na hřišti ve městě Schwaz. Mistrům Synot ligy se postaví šestý celek uplynulé sezóny ruské nejvyšší soutěže.

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský má s týmem z ruského hlavního města zápasovou zkušenost. Před dvěma roky proti Lokomotivu odehrál plný počet devadesáti minut. „Zápas s Lokomotivem byl před dvěma lety dobrou prověrkou, protože ruská liga je kvalitní, stejně jako tým našeho nejbližšího soupeře. Je to generálka před ostrým startem, takže věřím, že v zápase ukážeme, že jsme dobře připraveni,“ říká účastník nedávného Eura. „V každém zápase se snažíme podat do nejlepší, co umíme. Utkání s Lokomotivem nebude výjimkou,“ dodává Hrošovský.

Viktorii vštěpuje od začátku přípravy svůj styl nový trenér Roman Pivarník. „Trenér má své představy o tom, jak bychom měli hrát. Některé se trochu liší od způsobu, kterým jsme hráli dřív. Snažíme se atakovat soupeře trochu výš a jsou dam i další menší změny. Není to ale nic velkého a nedělá nám to problém,“ říká před zápasem s Lokomotivem Moskva Patrik Hrošovský.

Jan Baránek si v obou přípravných zápasech v Rakousku odkroutil plný počet minut a rád by se na hřišti objevil i v úterý. „Na utkání se těším stejně jako na všechny. Ještě víc se ale těším na mistrovské zápasy. V přípravě jsme byli převážně na hřišti, takže hlava to brala. Období, které máme skoro za sebou, bylo dost náročné a teď je potřeba ho přetavit ve výsledky,“ přemýšlí Baránek. „Düsseldorf byl dobře fyzicky vybavený tým, Basaksehir zase disponoval hráči se skvělou technikou. I proto, že jsme v zimě hráli s Terekem Grozny, víme, že ruská liga je kvalitní a v duelu s Lokomotivem nás nečeká nic jednoduchého,“ uzavírá Jan Baránek.