FC Viktoria Plzeň ve druhém přípravném utkání v roce 2017 remizovala s Ústím nad Labem 2:2. Západočeši sice druholigový tým přehrávali, ale nevyužili velké množství šancí.

„Tyto zápasy jsou velmi těžké a náročné. Spíš než o výsledek jde o to si zahrát a dál trénovat na kondici. Určitě jsme chtěli vyhrát, to se ale dnes nepovedlo,“ hodnotí stoper LukᚠHejda.

Zápas se hrál na umělé trávě, která mezi hráči není příliš oblíbená. „Určitě si dávám větší pozor, ta umělka je taková nevyzpytatelná. Přírodní tráva je lepší, ale každý se s tím musíme poprat. Těšíme se do Španělska na soustředění,“ doplňuje Hejda.

V pondělí ráno viktoriáni odletí na první soustředění do Španělska. „Odehrajeme tam tři kvalitní zápasy a už budeme více trénovat na hřišti. Musíme se dobře připravit na náročné jaro,“ popisuje obránce Plzně.

Na západ Čech v zimní přestávce přišly tři posily. Obránci Erik Janža s Tomášem Hájkem a záložník Martin Chrien, který se vrátil z hostování. „Kádr máme silný a navíc držíme pohromadě. Posil přišlo jen pár a všichni hráči nám do kabiny zapadli. Na rozdíl od ostatních týmů Viktoria neposiluje příliš a my z toho, že základní osa týmu zůstává stejná, dokážeme těžit,“ uzavírá LukᚠHejda.

Fotogalerie