Plzeňská Viktoria změří zítra v evropských pohárech poprvé síly se soupeřem ze švýcarské nejvyšší soutěže. Zápas s Luganem může napovědět mnohé o vývoji situace v základní skupině, kde Viktoria usiluje o postup.

„Lugano má poslední šanci zlepšit svou pozici v tabulce. Pokud neuspěje v zítřejším zápase, nemá už vlastně šanci umístit se do druhého místa. Pokud nevyhrají, soutěž pro ně prakticky končí. Proto to pro nás nemusí znamenat jednoduchý zápas. Pro nás je ale každé soutěžní utkání důležité. Na Spartě, proti Luganu nebo doma s Brnem chceme uspět. Nic se pro nás nemění,“ zůstává odhodlaný trenér Pavel Vrba.

Zápas se soupeřem hrajícím o všechno může být zrádný. „Jejich mužstvo hraje o všechno. Takový klub je pak hodně nabuzený a vnímá, že následující utkání je pro ně rozhodující. Lugano moc dobře ví, že jedině vítězství je udrží ve hře o postup a podle toho zcela jistě bude hrát,“ dodává.
Po posledním domácím zápase trenér Viktorie sliboval několik změn v sestavě. „V zápase můžeme čekat tři až pět změn. Například Roman Hubník byl připraven už na utkání se Spartou a může zasáhnout i do zítřejšího zápasu. Naopak David Limberský cestoval s týmem, ale k zápasu nebude nominován,“ prozrazuje Pavel Vrba.

Fotogalerie