Dorostenci Viktorie do devatenácti let se o víkendu zúčastnili tradičního Memoriálu Stanislava Štrunce. Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka obsadili na dvanáctém ročníku turnaje čtvrté místo, když jim bronzové medaile protekly mezi prsty. V utkání o třetí místo totiž viktoriáni přehrávali anglický Norwich, ale nakonec prohráli po penaltách.

„Turnaj pro nás znamenal možnost vynikající konfrontace s anglickým a německým fotbalem. Co se týká výsledku, mrzí nás, že jsme nedosáhli na stupně vítězů. Situaci jsme si zkomplikovali prvním nepovedeným utkáním ve skupině. Mužstvo však dokázalo zabrat a utkání s Mnichovem sehrálo s vysokým nasazením a herní kvalitou. Při utkání o třetí místo byl k vidění atraktivní fotbal plný zajímavých individuálních výkonů. Konfrontace s Mnichovem pro nás bylo inspirativní po stránce rychlostně-silové. Norwich se prezentoval technicky vyspělými hráči, kteří prováděli herní činnosti i v těžkých situacích s velikým přehledem. Tyto prvky budeme chtít zařadit do naší hry. Turnaj hodnotíme vzhledem k hernímu projevu pozitivně, jako součást přípravy na novou sezónu nám poskytl množství potřebných informací,“ hodnotí turnaj trenér Jiří Žilák.

FC Viktoria Plzeň - Sheffield United 1:2 (1:2)
Gól Viktorie: Matějka

V prvním utkání viktoriáni pustili Angličany dvakrát do vedení. Po ojedinělých rychlých protiútocích byl Sheffield velice efektivní. Západočeši několik dobrých příležitostí nevyužili. Ve druhém poločase se Sheffield zaměřil především na obrannou fázi a svou hru hodně zjednodušil. Převaha Plzně však končila před pokutovým územím a vyrovnat se nepodařilo.

Mnichov 1860 - FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)
Góly Viktorie: Matějka, Kulhánek

Ve druhém utkání se svěřencům trenéra Žiláka vydařili úvodní minuty, kdy zaskočili německý tým. Dostali se do dvoubrankového vedení a měli další možnosti. Také Mnichov několikrát nebezpečně ohrozil branku domácích, ale brankář Přibyl byl připraven. Utkání bylo hrané ve vysokém tempu. Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná. S blížícím se závěrem si Mnichov vytvořil převahu, ale hráči dobře bránili a podnikli několik rychlých protiútoků, které ale brankou neskončily. Německý tým nakonec dokázal snížit na 2:1.

FC Viktoria Plzeň - Norwich City 1:2 (1:1) PK-2:4
Gól Viktorie: Havel


V utkání o třetí místo měli viktoriáni možnost poměřit své síly s anglickým mužstvem. V úvodní dvacetiminutovce byli hosté aktivnější a svou kvalitou herních dovedností domácí tým přehrávali a zaslouženě se ujali vedení. Po vyrovnávací brance Havla, kterému předložil míč Pinc, se hra vyrovnala. Druhý poločas vyzněl ve prospěch Plzně. V závěru utkání si český tým vytvořil dvě dobré šance, ale Teršlova hlavička skončila těsně mimo a Havlovi zakončení vyškrábl brankář. Vítěze tedy nakonec určily pokutové kopy, při kterých byl Norwich šastnějším týmem.

Soupiska FC Viktorie Plzeň U19:
Přibyl David, Valeš Ondřej, Debellis Martin, Krušina Václav, Vacovský Filip, Teršl Jakub, Suchý Martin, Skála Tomáš, Rychnovský Martin, Pavlík Kryštof, Kopřiva Jakub, Svoboda Heřman, Havel Bohumil, Mudra Lukáš, Šifra Jakub, Skopový Daniel, Končal Jan, Pinc Dušan, Matějka Lukáš, Hašek Dominik, Kulhánek Jakub.

Fotogalerie