Viktoria nezakončila soustředění v Marbelle pozitivně. Šanghaji podlehla 1:5 a podruhé v řadě inkasovala pět branek. Utkání dvou rozdílných poločasů zhodnotili jediný plzeňský střelec Michael Krmenčík a hlavní trenér Pavel Vrba.

„V prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli. Ve druhém ale nastal obrovský propad celého mužstva, který si nedokážu vysvětlit. Vše bylo naprosto špatně,“ čílil se trenér Pavel Vrba. „V posledních dvou zápasech jsme inkasovali 10 branek, to je zarážející. Pro další část přípravy to určitě není optimální,“ mrzelo ho.

Souhlasí i Michael Krmenčík, autor jediného gólu Viktorie: „Štve nás to všechny. Soustředění ale bylo těžké, měli jsme náročné kondiční tréninky. Mrzí nás, že nám poslední dva zápasy nevyšli a schytali jsme takové debakly. Na druhou stranu doufám, že se z toho poučíme a druhé soustředění zvládneme i výsledkově tak, jak se Viktorce sluší a patří,“ přeje si forvard Plzně.

S podmínkami na soustředění byl trenér Vrba spokojen. „Vyšlo nám počasí, hráči odehráli dostatečnou porci minut, v trénincích nebyl žádný problém. Výsledky ale rozhodně nejsou takové, jaké jsme si představovali,“ řekl.

Viktoriány ještě zítra čeká v Marbelle poslední trénink, v noci ze čtvrtka na pátek přiletí domů a čekají je dva dny volna. V neděli už ale půjdou zpět do akce, nejprve si v 11 a ve 13 hodin zahrají dva přátelské zápasy v rámci projektu Kopeme za fotbal (proti Holoubkovu a Mladoticím v Luční ulici) a pak je čekají tréninky na domácí půdě. Na druhé soustředění do španělského Benidormu odcestují 30. ledna. „Druhé soustředění bude více herní, tak doufám, že se nám nohy odlehčí. Náročná příprava je ovšem potřeba, jak se říká – těžko na cvičišti, lehko na bojišti,“ má jasno Michael Krmenčík.

Fotogalerie