18. 5. 2015    Zápas

Mistrovský titul je zpět doma! Viktoria porazila Jihlavu 2:0

FC Viktoria Plzeň

28. kolo / Pondělí 18. 5. 2015, 18:00 /

28. kolo / Pondělí 18. 5. 2015, 18:00

FC Viktoria Plzeň

2:0

(2:0)

FC Vysočina Jihlava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Procházka, Hrošovský (87. Horváth) - Pilař (67. Petržela), D. Kolář, Kovařík - Holenda (56. Mahmutovič)

FC Vysočina Jihlava

Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Demeter (46. Nerad) - Kukol, Šulek (83. Batioja), Vaculík (34. Fulnek) - Mešanovič

statistiky

Branky: 38. Hubník, 42. Rajtoral ŽK: Rajtoral - Hybš, Jánoš Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Pochylý

Diváci: 11355

Dne 18. května, v mimořádně vydařeném fotbalovém počasí, se ve Štruncových sadech střetla Viktoria Plzeň s Vysočinou Jihlava. Právě jihlavský klub poslední překážkou v cestě k mistrovskému titulu. Ve výběru trenéra Koubka se do středové řady posunul jinak obránce Václav Procházka, se kterým spolupracoval Patrik Hrošovský.

Vyjma úvodních několika nesmělých pokusů domácích se míč pohyboval především mezi oběma pokutovými územími. Když už směřovala přihrávka směrem k jedné z branek, nenašla svého adresáta. Ani střely plzeňských se úplně neshodovaly s představami zaplněné Doosan Areny. Rajtoral s Hubníkem zakončovali nad, Procházkův přímý volný kop zblokovala široká zeď Vysočiny. Opravdu nebezpečnou akci sehráli viktoriáni ve 23. minutě. Baránek vyvezl z hloubi pole míč, ideálně přihrál do křídla Kovaříkovi, jenž se pokoušel oslovit Holendu. Ten sice usměrnil míč mimo dosah brankáře Hanuše, ale zároveň i těsně mimo tři tyče. Pilařův pokus po odehrané půlhodině zase bez problémů zneškodnil gólman Jihlavy. Poprvé zvedl více než jedenáct tisícovek diváků v Doosan Areně Roman Hubník. Hlavičku Daniela Koláře z 38. minuty ještě plachtící Jan Hanuš zneškodnil, na Hubníkovu dorážku už nemohl ležící brankář hostí dosáhnout – 1:0 pro Viktorii! O čtyři minuty později bylo na západě Čech ještě veseleji. Na pravé straně přešel Rajtoral přes dva bránící hráče, položil si i strážce jihlavské svatyně a i přesto, že se mu do střely položil jeden z hráčů ve žlutém dresu, dokázal procedit míč do branky – 2:0. Stejným rozdílem skončila i celá první půle.

První střelecký pokus v první půli zaznamenal jihlavský Mešanovič. Více než plzeňské brance byl ovšem nebezpečný svým spoluhráčům, míč z jeho kopačky si totiž nebral servítek a tvrdě zasáhl do hlavy Fulneka. V 56. minutě utkání došlo k prvnímu střídání Viktorie. Namísto Jana Holendy vběhl na hřiště Aidin Mahmutovič. Ihned po svém příchodu ukázal Mahmutovič jednu ze svých největších zbraní. U pravé postranní čáry postavil do role statistů dva bránící hráče Jihlavy a vydal se vstříc gólmanu Hanušovi. Střelu z bezprostřední blízkosti ovšem za jeho záda propasírovat nedokázal. V 66. minutě svedl s brankářem Vysočiny další souboj, i tentokrát Hanuš jeho střelu zblízka zneškodnil. Viktoria během druhého poločasu kontrolovala průběh utkání a kvalitní kombinační hrou nepustila soupeře do příležitostí, které by ohrozily čisté konto Matúše Kozáčika. Ač plzeňské šance v závěru utkání nekončily přesným zakončením, hráče i fanoušky vyznávající červeno-modré barvy to mrzet nemuselo. Hráči si totiž drželi dvougólové vedení, které znamenalo vítězství nad Vysočinou Jihlava a zároveň zisk mistrovského titulu nejvyšší české ligové soutěže!

Související články