V neděli 26. dubna se plzeňští mladší dorostenci utkali na vlastním hřišti s tradičně kvalitním soupeřem z Příbrami. Atraktivní utkání nabídla nejen množství gólových šancí, ale také pět vstřelených branek v síti Příbramských, které znamenaly, že všech šest ligových bodů zůstal na západě Čech.

Šestnáctka popřela papírové předpoklady a porazila Příbram

Do nedělního utkání s Příbramí vstupovali hráči týmu U16 s vědomím, že přijel soupeř, který v jarní části ještě neztratil ani bod a zároveň s tím, že mladým viktoriánům se v posledních dvou utkáních nepodařilo vstřelit branku.

Odhodlání a nasazení hráčů hned od prvních minut určovalo tempo utkání. Západočeši nepouštěli favorizovaného soupeře vůbec ke hře a sami si vytvořili několik vyložených příležitostí. Hostující brankář hned s první vážnou šancí naložil tak, že i další šance, které následovaly a které lze považovat jako stoprocentní, se mu dařilo zneškodnit. Naštěstí jednu z povedených akcí přes stranu hřiště a následný centr se domácím podařilo proměnit v branku a stanovit tak poločasový výsledek, který však měl být minimálně 5:0.

V druhém poločase se Příbram zlepšila, začala být odvážnější v kombinaci a vytvořila si i dvě dobré příležitosti. Plzeňané až na pár herních výpadků pokračovali ve stanoveném tempu a dál si vytvářeli slibné příležitosti, které ale nebyly tak vyložené jako v prvním dějství. Druhý gól se jim podařilo vstřelit po individuální akci nad pokutovým územím a předchozím parádním uvolněním. 

„Zápas jsme sice nedohrávali v tlaku na soupeře, nicméně vítězství bylo zcela zasloužené. Bohužel skóre mělo být určitě vyšší. Je to problém, který řešíme dlouhodobě, a doufám, že zlepšení v efektivitě bude brzy vidět,“ říká trenér Martin Kastner.

FC Viktoria Plzeň U16 – 1. FK Příbram U16 2:0 (1:0)

Branky: 30. Vais, 48. Pihrt
FC Viktoria Plzeň U16: Valeš – Kapuscinský, Šastný, Kadar, Brudna – Řezáč, Vais (70. Mašek), Petr – Arzberger (64. Svoboda), Pihrt, Buranský (60. Holík)

Dorost U17 rozhodl o vítězství ve druhé půli

Utkání dvou tradičních soupeřů nejen z ligové soutěže, ale i z přátelských utkání během přípravného období, přineslo kvalitní fotbal. První poločas zápasu domácí Viktorie Plzeň s Příbramí skončil bez branek, v druhém poločase viktoriáni soupeře přehráli a vstřelili tři branky.

Od začátku se jednalo o vyrovnanou bitvu, kdy si postupně oba týmy vypracovaly několik slibných šancí, ale shodně chyběla také přesnost v koncovce. Příbram svou kvalitou a rychlostí dokázala trestat chybičky v kombinaci domácích rychlými protiútoky, Viktoriáni se naopak několikrát kombinačně dostali za vysoko postavenou obranu hostů.

V druhém poločase si domácí postupně vypracovali převahu, kterou podpořil Pavlík ve 46. minutě první brankou zápasu. Hosté už neměli tolik prostoru a krom standardních situací a střely nad v posledních minutách si vážnější šanci nevypracovali. Domácí potvrdili převahu v 66. minutě druhou brankou po hezké akci z levé strany, na jejímž konci byl zakončující Končal. Na konečných 3:0 vstřelil gól hlavou Vacovský, po rohovém kopu Mudry.

„Utkání s Příbramí mají tradičně dobrou kvalitu a dnes tomu nebylo jinak. Hosté o sobě dali vědět při každém našem zaváhání. V druhém poločase jsme dokázali chyby eliminovat, být rychlejší v kombinaci a dostupování, což byl základ vstřelených branek a konečného vítězství. I v druhém poločase jsme často hloupě chybovali a je třeba si chyby rozebrat, přesto si však kluci pochvalu a vítězství hlavně za druhý poločas zasloužili,“ hodnotí trenér Václav Mrázek.

FC Viktoria Plzeň U17 – 1.FK Příbram U17 3:0 (0:0)

Branky: 46. Pavlík, 65. Končal, 78. Vacovský
FC Viktoria Plzeň U17: Přibyl, Svoboda (60 Pfejfer), Vacovský, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Mudra, Tomášek (70 Motl), Končal (65 Šifra), Soušek (60 Künstner), Pinc
Trenéři: Mrázek, Schveinert

Fotogalerie