Viktoria ve druhém kole ePojisteni.cz ligy remizovala s Bohemians Praha 1905 1:1. Nenavázala tak na plný bodový zisk ze hřiště Jihlavy a v domácích podmínkách si připsala jeden bod. Trenér Roman Pivarník tak nemohl hodnotit utkání jako zcela vydařené.

„Zápas jsme začali aktivně a dokázali jsme jít po pěkné akci do vedení. Následně jsme v některých situacích nebyli zodpovědní. Dostali jsme zbytečný gól, kdy jsme byli v bloku a někdo z hráčů nezachytil svého soupeře. Po vyrovnání si Bohemka začala víc věřit a první poločas tak pro nás nebyl moc dobrý,“ hodnotí Roman Pivarník. „Ve druhém poločase jsme ukázali snahu, ale v takových utkáních je to už pozdě. Neměli jsme dopustit vyrovnání. Je škoda, že jsme vypracované šance nedotáhli až ke vstřelení branky,“ dodává plzeňský trenér.

„Hrajeme komplikovaně, všechny přihrávky směrem dopředu chceme hrát na jistotu. Z mého pohledu je ve hře moc kontaktů hráčů s míčem, hrajeme pomalu a mnoho hráčů hraje raději dozadu. Tam je problém naší hry,“ uvědomuje si Pivarník. „Tento problém nás trápí, protože soupeři jsou si tohoto vědomi. Střed zálohy je od toho, aby hrál dopředu a připravoval ostatním šance. Záložníci a stopeři by měli hrát výš, vytvářet situace pro krajní hráče a hrát aktivněji,“ analyzuje Roman Pivarník.

„Budeme dále pracovat tak, abychom dokázali naší hru usměrnit a být zodpovědnější. Dnes jsme nebyli aktivní ani v represingu, rozehrávka byla pomalá a komplikovaná. Na tom budeme v tréninku pracovat. V neposlední řadě je důležité to, že si vždy chceme zápas ulehčit. Nás ale utkání naopak stojí víc sil kvůli tomu, že musíme dotahovat. Věřím ale, že je to pouze dočasný stav,“ míní první muž plzeňské střídačky.

Fotogalerie