FC Viktoria Plzeň poprvé v letošní sezoně poznala na svém hřišti hořkost porážky. V rámci 25. kola SYNOT ligy prohrála s Mladou Boleslaví 1:2 a to i přes to, že celkem vyslala čtyřiadvacet střel.

„Chtěli jsme doma uhrát tři body a bohužel nemáme ani jeden. Nezačali jsme nic moc a celkově to nebylo dobré. Chyběla kreativita a důraz před brankou. Druhá půle už byla lepší, tlačili jsme a měli jsme dost střel a šancí. Bohužel to nevyšlo,“ hodnotí utkání Jan Kovařík.

Viktoriáni tak prohráli v Doosan Areně poprvé od května 2013 a přišli o domácí neporazitelnost. „Každá série jednou končí a my se teď musíme pokusit vytvořit novou. Prohra nás mrzí i kvůli fanouškům, protože jsou tady v Plzni skvělí,“ zamýšlí se Daniel Kolář.

Hráčům Plzně se ve druhé půli podařilo snížit na 1:2 a začala honba za vyrovnáním. Ke gólu měli svěřenci trenéra Koubka několikrát hodně blízko, největší šanci Koláře i další pokusy ale vychytal Hruška. „Já bych to udělal i podruhé úplně stejně. Myslím, že jsem to kopnul dobře, ale brankář to ještě lépe vychytal,“ říká Kolář. „Pochytal toho dost, my jsme ho rozchytali a on ukázal, že je dobrý gólman,“ dodává Kovařík.

V závěru zápasu při největším tlaku byla atmosféra v Doosan Areně doslova elektrizující. „Divákům chci poděkovat za to, jak nás hnali dopředu i když se nedařilo. Jsou úžasní a i po utkání nám poděkovali. Nás mrzí, že jsme jim to neoplatili výhrou,“ doplňuje Jan Kovařík.

Závěr SYNOT ligy tak slibuje velké drama, pokud Sparta porazí Brno, náskok Viktorie na prvním místě bude tříbodový. „Vše stále máme ve svých rukách. Když se kouknu v šatně na své spoluhráče, tak jsem si jistý, že tu sílu na to máme,“ uzavírá Daniel Kolář. 

Fotogalerie