Viktorii v pátém kole HET ligy čeká ligový nováček z Ostravy. S Baníkem se Plzeňané utkají v neděli od 18:30 hodin a jejich cílem bude pokračovat v dobré výsledkové formě. To potvrdili i stoper LukᚠHejda s křídelním záložníkem Martinem Zemanem.

Postupem do skupinové fáze Evropské ligy zčásti odpadl z viktoriánů psychický tlak. „Ulevilo se nám,“ přiznává LukᚠHejda. „Teď potřebujeme nabrat síly, času je málo. S Baníkem to bude těžký zápas,“ uvědomuje si. Podobně hovořil také Martin Zeman: „Pro všechny je postup úleva. Chtěli jsme hrát evropské poháry, po vypadnutí z Ligy mistrů pro nás Evropská liga byla takřka povinností. Zaplapánbůh, že jsme to zvládli,“ říká.¨

Program je náročný. Po náročné čtvrteční odvetě play-off Evropské ligy následuje další složitý nedělní duel s Baníkem Ostrava. Důležitá je tedy kvalitní regenerace. „Někomu svědčí masáže, ale osvědčilo se hlavně chození do ledu a střídat teplou a studenou. Každý to má individuální,“ říká LukᚠHejda. „Po tréninku máme na stadionu wellness, takže dáme nohy do ledu, dopřejeme si masáže, vířivku... Nic speciálního, klasické vyzkoušené věci. Je důležité se připravit co nejlépe, jak je to možné,“ doplňuje Martin Zeman.

Viktoriáni jsou si vědomi, že zápas nebude procházka růžovým sadem. „Zároveň si ale myslím, že to bude hlavně o nás. Doma budeme chtít hrát svůj fotbal, přijde hodně lidí a snad to zvládneme,“ říká levonohý záložník. „Baník podle mě bude hrát na dva útočníky, nemají u nás co ztratit. Nečekám, že by zalezli, naopak si myslím, že budou odvážnější a bude to dobré utkání,“ uzavírá LukᚠHejda.