Plzeň sice vstřelila na hřišti soupeře dvě branky, na vítězství ale nedosáhla. Švýcarské FC Lugano dokázalo proti týmu ze západočeské metropole skórovat třikrát. Trenér Pavel Vrba viděl příčinu také v liknavé rozehrávce svých svěřenců.

„Zápas z naší strany byl velice pomalý, soupeř velice umně zhušoval prostor a trestal nás z brejkových situací. Po našich chybách v rozehrávce, kterými jsme Luganu zjednodušovali pozici, zaslouženě vyhrál 3:2. Myslím si, že zápas nám ukázal spoustu věcí. Hráči, kteří dnes dostali větší prostor, než je obvyklé, nepředvedli takový výkon, jaký bychom si představovali. Ano, pro některé to může být složitější, když nastoupí po dvou měsících, kdy byli zranění, ale na druhou stranu jsme čekali od určitých hráčů zkrátka víc,“ řekl těsně po utkání Vrba.

Situace ve skupině G se značně zjednodušila. Vedoucí FCSB zůstává neporažena, ostatní tři celky mají shodně 3 body. „Začínáme znovu od začátku. Máme výhodu toho, že nyní hrajeme dva zápasy doma. Lugano se vítězstvím dostalo zpátky do hry o postup, z tohoto pohledu se bude hrát o druhé postupové místo až do konce,“ přemýšlí Pavel Vrba.