Viktoria v Liberci vyhrála po skvělém výkonu 3:0. Záložník Milan Petržela si připsal gól a dvě asistence, brankář Matúš Kozáčik pak několika skvělými zákroky udržel čisté konto. Plzeňané tak jsou po šesti kolech nadále stoprocentní a oba zmínění aktéři zhodnotili duel pro klubový web.

Hlavní sílou Viktorie v dnešním utkání byly brejky. „Měli jsme na ně vepředu dost prostoru a povedlo se nám tři využít. Navíc jsme mohli proměnit i další. Celý týden jsme se připravovali na libereckou taktiku a v zápase to bylo vidět, je super, že nám to takhle vyšlo,“ hodnotí Milan Petržela.

Spokojen pochopitelně byl i Matúš Kozáčik. „Vypracovali jsme si dostatek šancí a tři z nich proměnili. Utkání i přes ten výsledek jednoduché nebylo, ale zvládli jsme ho výborně,“ myslí si slovenský gólman. „Hodně nám pomohlo brzké vedení o dva góly. I když měl Liberec šance, tak se nám podařilo vzadu udržet nulu,“ dodává.

Milan Petržela si v zápase připsal gól a navrch i dvě skvělé asistence. „Statistiky moc neřeším, ale je to bomba. Jsem ofenzivní hráč, který hraje na křídle, takže tu od toho jsem. Dnes se to povedlo maximálně,“ neskrýval své nadšení.

Fotogalerie