Po osmi dnech čeká Viktorii znovu boj se Slováckem, tentokráte ale v lize a na půdě soupeře. V Uherském Hradišti budou viktoriáni hrát v sobotu od 20 hodin. Před zápasem jsme vyzpovídali stopera Lukáše Hejdu, který v minulé sezoně na hřišti Slovácka vyrovnával na 1:1, a Milana Petrželu, jenž pochází z okolí.

„V pohárovém utkání se Slováckem jsme viděli, že nás nečeká jednoduchý soupeře. Slovácko se nebojí kombinovat, chce hrát fotbal. Nehraje to na žádné nakopávání či pouze souboje, může to být pěkné utkání, zároveň ale těžké,“ říká Milan Petržela. „Slovácko mě v poháru překvapilo, hrálo dobře. Očekávám těžký zápas, musíme více proměňovat šance,“ souhlasí LukᚠHejda.

Viktoriány tak motivuje porážku v osmifinále poháru napravit. „To je jasné. Chceme vyhrávat každý zápas, proto tam jedeme pro tři body,“ říká Petržela. V minulé sezoně zde Viktoria získala bod po remíze 1:1. „V závěru jsem nahrával na gól Hejdisovi, vyrovnali jsme až ke konci utkání, bylo to těžké,“ vzpomíná záložník Plzně.

Červenomodří budou chtít pokračovat ve své sérii, kdy ze 13 zápasů mají 13 výher. „Chceme to natáhnout na co nejdelší sérii,“ přeje si Hejda. „Na nějaké užívání ale není prostor, trenér nás drží při zemi. Máme zkušenou šatnu, jakékoliv podcenění či zaváhání by nás mohlo stát body,“ uvědomuje si Petržela, který pochází z okolí Uherského Hradiště. „Máme to kousek, takže se určitě přijede podívat rodina, kamarádi,“ těší se.