Bude to pro něj už třinácté utkání proti Spartě Praha v dresu Viktorie Plzeň. Daniel Kolář zastává i v letošním ročníku důležitou roli v ofenzivě západočeského celku, jenž už čtrnáct zápasů v řadě neprohrál. O vyrovnání absolutního rekordu Synot ligy, který s 15 výhrami drží pražská Sparta, budou viktoriáni bojovat právě na Letné.

Plzeňský záložník by v nominaci na očekávané utkání neměl chybět. „Zápas bude výjimečný spíš pro fanoušky, než pro mě. Od začátku říkám, že tři body ze Sparty jsou stejně cenné jako každé jiné,“ říká Kolář. Viktoria do hlavního města pocestuje s vědomím osmibodového polštáře, který jí dělí právě od nejbližšího pronásledovatele. „Za náskok jsme rádi, ale samozřejmě nejedeme na Spartu zápas jen tak odehrát. Uděláme maximum pro to, abychom náskok ještě zvětšili,“ ujišuje ofenzivní záložník Viktorie.

Hráči pražského soupeře mají za sebou náročný program, který navíc zhustila dohrávka 19. kola Synot ligy s Duklou Praha. „Nemyslím si, že by je to nějak ovlivnilo. Od posledního zápasu měli dostatek času na to, aby se zregenerovali. Díky tomu, že jsou doma a budou muset hrát na vítězství, mají o motivaci postaráno. Únava na nich určitě nebude znát,“ věří Daniel Kolář. Viktoria Plzeň v jarní části spoléhá kromě kvalitního útoku také na spolehlivou defenzivu, Sparta je naopak nucena otáčet zápasy z nepříznivého stavu. „Svou roli hraje i náhoda. Také se nás drží štěstí a dokážeme držet nulu vzadu, což je vždycky zásluhou celého mužstva. Stejně jako každý vstřelený gól. Dokud ale gól nevstřelíme, tak ho Sparta ani nedostane. Musíme se tedy soustředit hlavně sami na sebe,“ upozorňuje.

Zápas vedoucí Viktorie s druhým týmem tabulky bude extrémně sledovaný. „Už jsem takových zápasů odehrál docela dost a myslím si, že toto nejsou rozhodující zápasy. Rozhodující jsou ty, v nichž se od vás očekává jednoznačné vítězství v suchém triku. Právě tyto zápasy rozhodují v dlouhodobé soutěži o tom, kdo je úspěšný a kdo ne,“ přemýšlí Kolář.