V rámci 27. kolo Synot ligy se FC Viktoria Plzeň utká v Praze se Spartou. Západočeši do utkání půjdou s tříbodovým náskokem právě před soupeřem z Letné a výběr trenéra Koubka bude chtít určitě zopakovat podzimní souboj, ve kterém Viktoria doma vyhrála 2:0.

„Bude to vrchol jara, je to asi nejdůležitější zápas. Bude to hodně těžké, hrajeme venku a bude vyprodaný stadion. Kdybychom to tam zvládli, byli bychom samozřejmě hodně blízko k titulu a moc si přejeme na Spartě vyhrát,“ říká brankář Matúš Kozáčik.

Oba týmy se na svého soupeře pečlivě připravují, fanoušci se mohou těšit na bitvu se vším všudy. „Samozřejmě máme video rozbory, sledujeme to a informace o soupeři máme. Jsou ofenzivně laděni a mají silný útok, kde to není pouze o Lafatovi, mají tam více hráčů,“ doplňuje Kozáčik.

Letošní ročník Synot ligy se blíží ke svému konci a je možné, že o držiteli titulu se rozhodne právě v sobotním utkání Sparty a Viktorie. „Je to napjaté, vyrovnané a pro lidi to má velký náboj. Dá se očekávat bouřlivá atmosféra a pro fanoušky je dobře, že se bude možná rozhodovat právě v tomto utkání,“ zamýšlí se brankář Viktorie. „Před dvěma lety jsme hráli do posledního kola o titul a bylo to hodně vypjaté. Teď na Spartě to bude také hodně nervózní, ale věřím, že máme zkušený tým,“ burcuje Kozáčik.