Trenér Karel Krejčí prodloužil se svým týmem vítězstvím nad Bohemians šňůru vítězných ligových zápasů na deset a od vyrovnání klubového rekordu tak dělí viktoriány už jen jediné utkání. Po zápase s týmem z hlavního města byl spokojený, ale zároveň upozorňoval na nedostatky ve hře svého týmu.

„Utkání se mi hodnotí dobře, jsem spokojen, že jsme zápas zvládli po kvalitním výkonu. Z Bohemians jsme měli zdravý respekt, protože jsme věděli o jejich sérii devíti neprohraných zápasů v řadě, ale dobře jsme se na ně připravili a kromě chyby Davida Limberského jsme měli utkání pod kontrolou. Pomohl nám vedoucí gól a myslím si, že jsme ještě mohli dát druhý do šatny, kdy Michal Ďuriš střílel vedle. Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali a druhým gólem pojistili vedení. Jen škoda, že jsme vítězství ještě nezvýraznili,“ hodnotí duel trenér Krejčí. „Je vidět, že herní výkon jde nahoru. Jsem rád, že i Michalu Ďurišovi tam dnes spadly dva góly, které mu můžou jenom pomoct,“ dodává trenér Viktorie.

Do druhého poločasu už nezasáhl obránce David Limberský. „David měl v posledních dnech problémy s přitahovačem. Naši fyzioterapeuti na něm zapracovali a rozhodnutí, jestli chce hrát, jsem nechal na něm. Den před zápasem mi řekl, že je připravený. Během první půle si ale zranění trochu obnovil, tak jsem ho vystřídal. Věřím, že to nebude nic vážného,“ prozrazuje Karel Krejčí. „Máme tři vyrovnané stopery, kteří odehrají vždycky kvalitní zápasy. Roman Hubník dnes předvedl skoro reprezentační výkon. Takový hráč nám tam trochu chyběl, umí organizovat a mluvit na spoluhráče. Minule hrál Honza Baránek, dnes jsem se rozhodl pro Lukáše Hejdu, který to odehrál také dobře. Jsem rád, že kluci podávají takhle kvalitní výkony,“ říká na konto dalších viktoriánů.

V příštím kole zajíždí plzeňská Viktoria na půdu Slovanu Liberec. „Víme, že Liberec podává v domácím prostředí výborné výkony. Očekávám těžký terén a bojovné utkání. Mezitím nás čeká ještě odveta poháru v Olomouci. Věřím, že se na oba zápasy dobře připravíme a že je zvládneme,“ dívá se dopředu Krejčí.

Fotogalerie