Úkol pro první čtvrtfinále MOL Cupu byl pro trenéra Karla Krejčího a jeho svěřence jasný. Vytvořit si v domácích podmínkách takový náskok, který by v kombinaci s následnou odvetou nahrával postupu Viktorie do dalšího kola. To se nakonec díky výsledku 4:2 podařilo.

„Hrál se pohárový zápas, který byl trochu jiný než ligový. Bylo to utkání bez zábran se spoustou pohledných ofenzivních akci. Máme základ do odvety. Už delší dobu bylo jasné, že nastoupí kluci z lavičky. Jsem rád, že se někteří hráči širšího kádru gólově prosadili a že jim to psychicky pomůže,“ říká o právě skončeném zápase trenér Krejčí. „Vzadu byl cítit Roman Hubník, oba útočníci, kteří byli v základní sestavě, se gólově prosadili. Pro hráče z lavičky je to povzbuzení do další práce,“ dodává Krejčí.

„Po ofenzivní stránce to byl nᚠnejlepší výkon. Kromě čtyř gólů jsme měli i další šance, které jsme bohužel nevyužili. V prvním poločase jsme soupeře do šancí moc nepouštěli, hráli jsme určitě lépe než v uplynulém ligovém zápase. Ve druhé půli nás Olomouc ve středu hřiště často přehrávala a dostávala se do přečíslení. Důležité ale je, že my jsme měli podobných situacích mnohem víc,“ přemýšlí plzeňský trenér.

Fotogalerie