Viktoria Plzeň v zápase 25. ligového kola nestačila na Mladou Boleslav, když na dvě obdržené branky dokázala zareagovat pouze snížením. Pro Viktorii to je první domácí ztráta bodů v probíhající sezóně Synot ligy.

„Představovali jsme si, že to dnes zvládneme lépe a získáme tři body. Nebudu skrývat, že je to pro nás komplikace. Do zápasu jsme nevstoupili optimálně, soupeř si vytvořil kompaktní a pohyblivý blok. My jsme potřebovali být rychlejší v otáčení hry, být v nabídce a udržet míč pod tlakem v prostoru kolem šestnáctky, kde jsme neměli patřičný důraz,“ hodnotí trenér Miroslav Koubek. „Soupeři jsme to ulehčili, udělali jsme hrubou individuální chybu a pustili ho do vedení. Po brejku Zahustela jsme měli tu komplikaci ještě větší. Změny v rozestavení přinesly své ovoce, ale bohužel to vyústilo pouze ve snížení. Myslím, že jsme byli schopni minimálně bod vybojovat, ale proti byl gólman Hruška, který podal výborný výkon,“ dodává Koubek.
Právě k situaci před prvním gólem se Miroslav Koubek vrátil. „Musím si ještě prohlédnout záznam. Ale Matúš si tyto situace hlídá, takže do míče šel, ale pak to prostě soupeři namazal. Míč měl skončit na tribuně a ne uprostřed hřiště,“ říká bývalý brankář a současný trenér Viktorie Plzeň.

Omlazený kádr Mladé Boleslavi se v Plzni semknul a odolával plzeňským nájezdům. „Ti, kteří dostali šanci, těm se zápas povedl. Boleslav nebyla v žádném případě oslabená směrem dopředu, ve hře se objevili hráči jako Bartl, Skalák, Zahustel nebo Magera. Navíc mladíci svou roli zvládli. My jsme zápas rozhodně nebrali tak, že bychom měli něco zjednodušené. Mladá Boleslav má tak kvalitní kádr, že v žádném složení není oslabená,“ říká první muž plzeňské střídačky. 

Fotogalerie