Viktoria Plzeň ve čtvrtek 5. října vstoupí do další dlouhodobé soutěže letošní sezóny. Ve třetím kole MOL Cupu se na domácí půdě utká s SFC Opava. Tedy s celkem, který ji v loňském ročníku poháru dokázal vyřadit.

„Můžeme očekávat houževnatého a herně skvěle organizovaného soupeře. Svědčí o tom i to, že Opava vede druhou ligu. V našem nabitém programu to pro nás nebude jednoduché utkání,“ říká asistent trenéra Zdeněk Bečka. Opavský SFC v loňské sezóně došel až do finále MOL Cupu, v letošním ročníku má nakročeno mezi ligovou elitu. „Opava má dobré mužstvo s hráči, kteří spolu hrají delší dobu. Určitě má kádr srovnatelný s týmy první ligy. Tahounem bude určitě Pavel Zavadil, který by v každém mužstvu tvořil hru. To samé platí i v Opavě. Nejsme si ale jisti, zda nastoupí, protože poslední tři kola nehrál. Bez ohledu na okolnosti ale věřím, že nadcházející zápas zvládneme,“ přemýšlí Bečka.

V loňském roce byla Opava kousek od senzace, nebo svou první porážku v MOL Cupu zaznamenala až ve finále. „Vloni nás Opava přehrála, nevzpomínám na ten zápas moc rád, protože jsme v poháru rozhodně chtěli jít dál. Nebyli jsme ale jediní, Opava vyřadila několik dalších ligových klubů a skončila až ve finále. Nic takového teď nechceme dopustit,“ míní asistent plzeňského kouče.

MOL Cup rozhodně není v Plzni stavěn na druhou kolej. „Je to pro nás důležité utkání. Chceme vyhrát každý zápas a vždy postoupit. Dokud se nám daří a jsme na vítězné vlně, chceme naši formu zužitkovat i v poháru,“ uzavírá Zdeněk Bečka.