V neděli 8. ledna se uskutečnil 15. Galavečer Grassroots fotbalu Česko republiky. Večer věnovaný ocenění nejlepších mládežníků z řad chlapců a dívek i trenérů mládeže se nesl i ve znamení Viktorie Plzeň.

Nejlepším trenérem v ženské kategorii se totiž stal Karel Rada, jenž se věnuje nejen práci v ženském fotbale Viktorie Plzeň, ale úspěšně trénuje také národní celek dívek do 17 let. Ten se poprvé v historii ženského fotbalu probojoval na vrcholnou akci, v loňském roce se tým pod jeho vedením účastnil evropského šampionátu v Bělorusku. V roli hlavního trenéra reprezentace se navíc Rada představí i na květnovém mistrovství Evropy U17, které se bude konat v Plzni, Domažlicích, Přešticích a Příbrami.

„Nečekal jsem, že bych mohl být až takhle vysoko. Dosáhli jsme zajímavých výsledků se sedmnáctkou, ale stále máme v ženském fotbale spoustu kvalitním trenérů,“ řekl těsně po ocenění Karel Rada. „Teď se budeme v rámci reprezentace soustředit hlavně na přípravu před mistrovství Evropy, kdy musíme holky posunout zase o kus dál. Práce nám začne s prvním únorovým srazem, po kterém budou následovat srazy v každém měsíci až do samotného turnaje,“ prozradil své plány Rada.

Fotogalerie