O jeho příchodu na západ Čech se mezi širokou fotbalovou veřejností v poslední době hodně mluvilo, ve čtvrtek 4. ledna se TomᚠChorý skutečně zařadil mezi Viktoriány. Uzavřel smlouvu na 4,5 roku a na zádech bude nosit číslo 18.

„Zájem ze strany Plzně byl dlouhodobý. Uvědomoval jsem si to, ale stále jsem hrál za Olomouc a pokoušel se mít čistou hlavu. Nyní, když se vše uzavřelo, jsem za tuto příležitost a posun dopředu rád,“ říká po svém přestupu na západ Čech Chorý. „Plzeň je větší klub než Olomouc, stejně tak, jako má věší ambice. Já se na tohle všechno moc těším, protože i když jsem v Plzni hrál s Olomoucí, vnímal jsem tu skvělou atmosféru. Když jsme sem přijeli ve druhém kole, bylo tu deset tisíc fanoušků, což jsem dříve zažíval jen při mimořádných zápasech. Je úžasné, jak město fotbalem žije a jak často bývá tenhle krásný stadion zaplněný. Nemůžu se dočkat svého prvního startu za Viktorku,“ rozvádí Chorý.

Nyní už dvaadvacetiletý útočník zasáhl do tří zápasů polského mistrovství světa do 21 let. „Byla to pro mě velká zkušenost, ačkoli jsem zastával spíše role náhradníka. Myslím, že jsem se jí zhostil dobře a možná i tohle byla ta chvíle, kdy mě Viktorka začala více sledovat. Byl to pro mě takový odrazový můstek do velkého fotbalu, díky kterému jsem si začal víc věřit,“ popisuje jeden z vrcholů kariéry.

V Plzeňské kabině má už několik známých. „Z jednadvacítky znám Milana Havla, dál třeba Aleše Čermáka, půl roku jsem hrál s Romanem Hubníkem. Ale například s Tomášem Hořavou, který je taky z Olomouce, jsem se minul,“ vyjmenovává nejnovější posila Viktorie, kterou do Plzně lákala i spolupráce s trenérem Pavlem Vrbou. „Pan Vrba má podle mě výborný rukopis, umí z hráčů dostat to nejlepší. V Olomouci jsme se pokoušeli hrát podobný fotbal, ale Plzeň je o stupeň výš. Nebude lehké prosadit se, ale budu se snažit ze všech sil.“

Po svém příchodu začal hned zostra, ve čtvrtek odpoledne ho čekaly funkční testy. „Už se na ně těším, mám docela naběháno, navíc přes Vánoce jsem se snažil moc nejíst,“ usmívá se viktorián, který na zádech ponese číslo 18. „Nosil jsem jí i v mládežnických reprezentacích, kde se mi celkem dařilo. Proto jsem si jí vzal i tady v Plzni,“ uzavírá TomᚠChorý.