Před hráči Viktorie Plzeň stojí velká výzva. Ve čtvrtek 15. března se postaví v odvetném zápase osmifinále Evropské ligy portugalskému celku Sporting CP, se kterým v uplynulém týdnu na venkovním hřišti prohráli 0:2.

Boj o postup bude viktoriány stát hodně sil, vůbec nic však není ztraceno. Připomeňme například pět let staré zápasy Viktorie s týmem SSC Neapol. V sezóně 2012/13 přejela Vrbova družina italského giganta díky výsledkům 3:0 a 2:0. Oba tyto výsledky by živily plzeňské postupové naděje. Pro další příklady, kdy Plzeňané dokázali soupeře přehrát o dvě branky, nemusíme chodit daleko. V uplynulých bojích základní skupiny Evropské ligy porazili viktoriáni celek FCSB s rumunské Bukurešti 2:0 a stejným výsledkem skolili v šestnáctifinále EL také srbský FK Partizan. Právě výsledek 2:0 by červeno-modrým zaručil prodloužení utkání a vynucení si na portugalském soupeři nefalšovaný boj o postup.

„Pro nás rozhodně není nic ztraceno. V domácím prostředí chceme být aktivnější a vstřelit minimálně dvě branky. Nic jiného nám v postupové matematice ani nezbývá. Důležitým faktorem budou i naši fanoušci, kterých se, jak věřím, sejde na tribunách co největší množství,“ říká obránce David Limberský.

„Uvědomujeme si, jaká síla proti nám stojí, ale zároveň věříme ve vlastní schopnosti. Postupem do osmifinále jsme vyrovnali naše pohárové maximum, nikdo ale neříká, že nemůžeme jít ještě dál. Hrát proti Sportingu s dvoubrankovým mankem bude obtížné, ale my tuhle zkoušku chceme podstoupit i pro všechny fanoušky, kteří nás poženou dopředu,“ přidává se Michael Krmenčík.

Vstupenky na duel Viktorie Plzeň se Sportingem CP jsou stále v prodeji. Zbývá dostatek lístků všech cenových kategorií. Prodej probíhá ve Viktoria shopu v areálu Doosan Areny i online na stránkách Plzeňské vstupenky.