FC Viktoria Plzeň se ve čtvrtek 1. října utká ve 21:05 v Evropské lize s Villarrealem. Španělský klub musí napravit úvodní ztrátu v základní skupině s Rapidem Vídeň a za úspěchem ho navíc požene pravděpodobně vyprodaný stadion El Madrigal. Viktoriáni jsou ale podle asistenta trenéra Pavla Horvátha dobře připraveni a favorita utkání chtějí obrat o body.

„Ze soupeře, který se pravidelně pohybuje kolem špičky španělské ligy, jde respekt velký. Navíc v jejich současné formě, kdy jsou první a za sebou mají Barcelonu i Real Madrid. Viděli jsme videa, a ty výsledky nejsou náhodné. Dobře brání, mají nepříjemné útočníky, hrají svým vlastním stylem, od kterého určitě nebudou ustupovat. Hrajeme na hřišti vedoucího týmu španělské ligy, bude to speciální zápas,“ říká asistent trenéra Pavel Horváth.

Pavel Horváth si v plzeňském dresu zahrál proti všem velkým soupeřům jako Barcelona nebo Bayern Mnichov, teď v roli asistenta trenéra připravuje své bývalé spoluhráče na další těžké souboje. „Klukům soupeře ukazujeme ve video rozborech, které jsou hodně důležité. V sestřihu ale vidíte jen to, co se soupeři povedlo, takže vždy vypadá hrůzostrašně. Ale je lepší, když máte respekt, nesmí být ovšem přehnaný, jako se nám to stalo na Bayernu. To by teď hrozit nemělo, nevidím důvod, proč bychom si to s nimi neměli rozdat. Máme tři body z prvního zápasu, jsme v pohodě. Když nás ale přejedou, zatleskáme jim,“ dodává legenda plzeňského fotbalu.

Plzeň před dvěma týdny porazila v Doosan Areně Dinamo Minsk, za to Villarreal nečekaně prohrál ve Vídni s Rapidem. „Třeba budou nervózní, ale co jsme viděli, tak ve Vídni hráli v hodně pozměněné sestavě oproti domácí lize. Ale pořád to jsou hráči španělského velkoklubu, mají tam hráče z Jižní Ameriky, kteří jsou nadstandardní i na španělskou ligu,“ zamýšlí se Horváth.

O nejbližším soupeři Viktorie si toho všichni trenéři Plzně zjistili hodně a varují především nad jejich týmovým pojetím hry. „Klasickou hvězdu světového formátu jako Barcelona a Real nemají a to mnohdy bývá ještě horší. Hrají kompaktně, týmově, přirovnal bych je k Portu, které hrálo v úterý proti Chelsea: celý zápas dokáží být hodně pohybliví, rychlí. To činí problémy každému soupeři,“ uzavírá asistent trenéra Pavel Horváth. 

 

Fotogalerie