To byly nervy. Viktoria na hřišti brněnské Zbrojovky dlouho usilovala o gól, až ho nakonec vstřelila v samotném závěru, kdy se po pasu od Kopice prosadil přízemní střelou Michael Krmenčík. Právě on společně s kapitánem Romanem Hubníkem zhodnotil náročný duel.

„Bylo to hrozně těžké utkání,“ řekl Hubník. „Brno mělo nebezpečné brejky, my jsme ale více drželi balon a jsem rád, že jsme to zvládli a potřebný gól vstřelili,“ dodal kapitán. Podobně hovořil i Krmenčík: „V držení balonu jsme byli lepší. Máme na čem pracovat, ale za výhru jsme velice rádi.“

Právě nejlepší střelec Viktorie dal ve druhé minutě nastavení jediný gól duelu. „Že jsme neměli tolik vyložených šancí? Někdy na gól stačí i jedna. Když ji máte, tak ji prostě musíte proměnit,“ ví o své úloze. „Soupeř naše centry ze stran dobře odkopával. Paradoxem pak bylo, že jsme to tam propasírovali po zemi z pravé strany a vyhráli jsme. Každopádně je velice dobře, že vezeme do Plzně tři body,“ uvědomuje si Roman Hubník.

Důležitý pro Plzeň byl také vývoj utkání Mladá Boleslav – Slavia, kde Západočeši doufali právě v zaváhání Pražanů. Ti ovšem vyhráli 2:1. „Do konce zápasu jsme nevěděli, jak se to tam vyvíjí. Každopádně to není ztracené, stát se může všechno,“ neháže Krmenčík flintu do žita. „Pořád žijeme. Budeme chtít doma vyhrát nad Jihlavou a uvidíme, jak Brno potrápí Slavii,“ doplňuje Hubník.

Fotogalerie